Resolució 2380 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 2380 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Països d'origen dels immigrants arribats a Grècia o Itàlia a través de la Mediterrània l'any 2015. A Grècia, la majoria procedia de Síria, seguit d'Afganistan i Iraq. A Itàlia, la major part provenia d'Eritrea i Nigèria, seguit d'altres països africans.
Identificador de llei o regulacióS/RES/2380 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:8061)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació5 octubre 2017 Modifica el valor a Wikidata
2379 Modifica el valor a Wikidata
2381 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Líbia

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 2380 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 5 d'octubre de 2017. El Consell va renovar el consentiment als països per inspeccionar els vaixells sospitosos de tràfic de persones procedents de Líbia.[1]

Contingut[modifica]

Els països havien de reconèixer que el contraban i el tràfic de persones són, malgrat certes similituds, dos delictes diferents. A la Mediterrània, el contraban de migrants africans de Líbia a Europa continuava reclamant-se moltes víctimes. Les organitzacions criminals utilitzen mètodes perillosos sense tenir en compte la vida dels immigrants.

El 2016, més de 360.000 emigrants a la Mediterrània van arribar a Itàlia i Grècia en particular. Uns altres 5.079 van morir o van desaparèixer.[2] El 4 d'octubre de 2017, gairebé 140.000 immigrants havien arribat aquest any i més de 2.700 havien mort. Més de les terceres parts van arribar a Itàlia.[3]

Els països havien de complir amb el dret internacional humanitari i tractar els immigrants humanament i amb dignitat. Europa ja va ajudar a Líbia a través de Frontex i l'Operació Sofia per protegir millor les seves fronteres. Tanmateix, també calia abordar les causes subjacents de la migració cap a Europa.

Els països implicats en la lluita contra la migració il·legal van tornar a concedir-se permís durant dotze mesos per inspeccionar vaixells de la costa líbia si hi havia sospites raonables que eren utilitzades per organitzacions criminals per al narcotràfics i tràfic de migrants. La intenció era perjudicar els contrabandistes i evitar víctimes, i no impedir que els migrants sol·licitessin la protecció com a refugiats.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 2380 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.