Resolució 2389 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 2389 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Goma, Kivu del Nord, 2015
Identificador de llei o regulacióS/RES/2389 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:8125)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació8 desembre 2017 Modifica el valor a Wikidata
2388 Modifica el valor a Wikidata
2390 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a la Rep. Dem. del Congo

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 2389 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 8 de desembre de 2017. El Consell va demanar als països de la regió dels Grans Llacs d'Àfrica que treballessin en l'acord marc que havien conclòs gairebé cinc anys abans per posar fi als conflictes en curs a la regió.[1]

Contingut[modifica]

En el curs de l'any 2017, el nombre de refugiats i desplaçats interns a la regió dels Grans Llacs va augmentar considerablement. Actualment hi havia 3.5 milions de refugiats i més de 7 milions de persones internes desplaçades. Era de gran importància que tots els grups armats del Congo estiguessin desarmats. L'exèrcit congolès va realitzar operacions amb la MONUSCO per neutralitzar-les. El comerç il·legal d'armes, tot i un embargament, i el comerç de matèries primeres permetia que el conflicte continués.

Les parts en l'Acord Marc de pau, seguretat i cooperació de 2013 havien confirmat que complirien plenament i en forma oportuna les seves obligacions en virtut d'aquest acord. Aquest acord abordarà les causes subjacents del conflicte. Els països de la regió ja no interferirien ni donarien suport als grups armats. El Congo hauria de reformar el seu exèrcit, controlar l'est del país i establir la reconciliació, la tolerància i la democràcia.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 2389 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.