Resolució 994 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 994 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Ofensiva croata a Eslavònia occidental
Identificador de llei o regulacióS/RES/994 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3537)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació17 maig 1995 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació palestina

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 994 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 17 de maig de 1995. Després de reafirmar totes les resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides sobre els conflictes a l'antiga Iugoslàvia, en particular les resolucions 981 (1995), 982 (1995) i 990 (1995), el Consell va discutir la retirada de l'Exèrcit Croat de la zona de separació i el desplegament complet de l'Operació de les Nacions Unides per al Restabliment de la Confiança a Croàcia (UNCRO).[1]

El Consell de Seguretat era preocupat perquè els objectius del Consell de Seguretat no es complissin i es va violar l'acord entre les parts el 7 de maig de 1995, especialment en la retirada de tropes de les zones de separació.[2] El compliment de l'alto el foc i la retirada d'aquestes àrees era important per a la implementació del mandat de la UNCRO. Es va ressaltar el respecte als drets humans, especialment a la regió occidental d'Eslavònia (Sector Oest). Declaracions prèvies del President del Consell de Seguretat de les Nacions Unides sobre l'ofensiva croata a l'oest d'Eslavònia (Operació Flaix) en violació d'un acord d'alto el foc signat el 29 de març de 1994. Es va conformar amb les mesures adoptades per complir els requisits de les declaracions, però va exigir la retirada de totes les tropes de les zones de separació. L'autoritat de UNCRO es va destacar a més del respecte per la seva seguretat i seguretat.[3]

Es va instar al Govern de Croàcia a respectar els drets dels serbis de Croàcia inclosa la seva llibertat de moviment i l'accés a organitzacions humanitàries internacionals. En aquest sentit, es va demanar al Secretari General Boutros Boutros-Ghali que avalués la situació humanitària a Eslavònia en cooperació amb l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, el Comitè Internacional de la Creu Roja i altres organitzacions. També es va demanar a les parts que garantissin la seguretat de la secció de la secció d'autopista de Zagreb a Belgrad a la regió i evitin més accions que puguin augmentar l'escalada de la situació.

Referències[modifica]

  1. B. G. Ramcharan The International Conference on the Former Yugoslavia: Official Papers, Volum 1 p. 1171
  2. James Sloan The Militarisation of Peacekeeping in the Twenty-First Century
  3. Europa Publications Limited. The Europa directory of international organizations, Volume 9. 9th. Europa Publications, 2000, p. 58. ISBN 978-1-85743-425-5. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 994 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.