Riera de l'Estany

Infotaula de geografia físicaRiera de l'Estany
TipusCurs d'aigua Modifica el valor a Wikidata
Localització
Cota inicial824 m
Entitat territorial administratival'Estany (Moianès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióRec de les Nogueres
Cota final688 m
LocalitzacióRiera del Molí
Map
 41° 54′ N, 2° 06′ E / 41.9°N,2.1°E / 41.9; 2.1
Afluent
Dades i xifres
Mida5 (longitud) km

La Riera de l'Estany és una riera dels termes municipals de l'Estany i de Santa Maria d'Oló, a la comarca del Moianès. El seu recorregut pel terme olonenc és dins del poble rural de Sant Feliuet de Terrassola.

Terme municipal de l'Estany[modifica]

La Riera de l'Estany, respecte del terme de l'Estany

Es forma a tocar de l'extrem nord-est del poble per la unió del Rec de les Nogueres, que ve de l'antic estany de l'Estany, i el torrentet que baixa de la Crossa, al nord del Molí del Grau. Des d'aquest lloc davalla cap al nord, travessa la Sauleda, deixant a l'esquerra el Polígon industrial de l'Estany i a la dreta el Tancat dels Frares.

Continua cap al nord, deixant a ponent els paratges de Camp Roqueta i les Fonts, en un tram on troba a l'esquerra la Font de la Sala i a la dreta la Font de Sant Antoni, i de seguida arriba al lloc on, a llevant de la riera, hi ha el Molí del Castell, i tot seguit travessa per sota la carretera C-59 pel Pont del Molí, on hi ha la Font del Molí. Tot seguit arriba al termenal amb Santa Maria d'Oló, de manera que abandona el terme de l'Estany.

Terme municipal de Santa Maria d'Oló[modifica]

Entra en aquest terme deixant a ponent els Camps Magres, i es va decantant cap al nord-oest. Aviat troba a la dreta la masia del Pla, al lloc on es dreça, dalt i al sud-oest, la del Castell. A prop i al nord-oest del Pla la Riera de l'Estany es transforma en la Riera del Molí.

Enllaços externs[modifica]