Rincón de Bonanza

Plantilla:Infotaula geografia políticaRincón de Bonanza

Localització
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 38° 05′ 23″ N, 0° 58′ 28″ O / 38.08976959°N,0.9744473°O / 38.08976959; -0.9744473
EstatEspanya
Comunitat autònomaPaís Valencià
Provínciaprovíncia d'Alacant
ComarcaBaix Segura
MunicipiOriola Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Idioma oficialcastellà (predomini lingüístic) Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Superfície365,4 km² Modifica el valor a Wikidata
Altitud23 m Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postal03311 Modifica el valor a Wikidata


El Racó de Bonança (en castellà Rincón de Bonanza) és una entitat local menor d'Oriola, a la comarca del Baix Segura de la Província d'Alacant. Compta aproximadament amb 1.500 habitants. Se situa a la falda de la serra d'Oriola.

Geografia[modifica]

El Racó de Bonança s'enclava en un lloc privilegiat. Als peus de la Serra d'Oriola i rodejat d'horta. Se situa a tan sols 2 km al sud-oest de la ciutat d'Oriola i a 3 d'altres entitats locals menors com Desamparados o l'Apareguda situades més al sud.

De la capital alacantina dista uns 56 km mentre que de la veïna ciutat de Múrcia tan sols li separen 20 km per la carretera N-340.

Clima[modifica]

El clima és mediterrani sec, amb accentuats traços d'aridesa i caràcters esteparis, que definixen el seu paisatge natural de tossals grisos i nus amb figueres de pala, pinars, garroferes, palmeres, pites, matolls xeròfils i aromàtiques de timó i romer. Les mitjanes tèrmiques solen ser suaus gràcies a la influència del mar, les quals oscil·len entre l'11 de gener i el 26 d'agost.

Festes[modifica]

  • Festes Patronals: Se celebren a principis de setembre en honor de Sant Joaquim, Santa Anna i la Xiqueta Maria.
  • Festes de la Santa Cruz: Se celebren la vesprà del 3 de maig en honor de la Santa Creu i la Mare de Déu de la Soledat.
  • Romeria de Sant Cristòfol: Desapareguda en els anys 90, era una romeria fins al Pinar de Bonança on es troba l'àrea recreativa de Sant Cristòfol i l'ermita que porta el mateix nom. Era el preàmbul de les festes de La Cruz i tenia lloc l'últim diumenge d'abril.