Rosa Clarà i Pallarès

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRosa Clarà i Pallarès
Biografia
Naixement1959 Modifica el valor a Wikidata (64/65 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómodista de moda, empresària Modifica el valor a Wikidata
Premis

Rosa Clarà i Pallarès (Barcelona, 1959) ha estat modista i empresària del sector de la moda a partir de la seva empresa, fundada el 1995. El 2017 se li va concedir la Creu de Sant Jordi per la seva destacada participació en el món de la moda femenina i per haver contribuït a la projecció exterior de Barcelona i Catalunya.[1]

La Firma[modifica]

Rosa Clará va iniciar la seva trajectòria al món de la moda nupcial fa gairebé 25 anys quan va obrir la primera botiga de la marca a Barcelona. Oferia dissenys diferents i absolutament moderns elaborats amb teixits de la màxima qualitat a un grup creixent de núvies que no s'identificava amb el que trobava al mercat. Aquesta nova manera d'entendre la moda nupcial va revolucionar el sector i, al cap de poc temps, van començar-se a obrir botigues pròpies i franquícies de Rosa Clará arreu del món. Ben aviat es va convertir en una de les marques nupcials líders dins i fora de les nostres fronteres.

Rosa Clará va reforçar la seva posició de lideratge i la seva influència dins el sector bridal mitjançant nombroses col·laboracions amb dissenyadors d'alta costura de primer nivell, com ara Christian Lacroix, Karl Lagerfeld i Zuhair Murad, amb els quals va signar contractes d'exclusivitat per dissenyar les seves col·leccions de núvia. La decisió de sumar forces amb grans firmes del sector de la moda i la potent imatge de marca de Rosa Clará van ser clau perquè fos la marca escollida per inaugurar la Barcelona Bridal Week, una de les cites més prestigioses del món dins el sector nupcial. La creixent demanda de les seves creacions per part de les celebrities permet a Rosa Clará continuar escalant posicions entre les millors de la indústria i situar-se entre les marques líders del sector nupcial a escala internacional gràcies a la seva àmplia xarxa de distribució, amb més de 3.500 punts de venda en 80 països i una xarxa de 140 botigues pròpies i franquícies.

La presència digital de la marca continua creixent ràpidament. El lloc web de Rosa Clará és el segon amb més visites de la indústria nupcial en tot el món. A més, aconsegueix el lideratge a Espanya i supera la presència d'altres marques de referència en mercats considerats estratègics.[2]

Premis i Honors[modifica]

  • 2003: Premi "Emprenedor de l'Any 2003" a la Creativitat i Internacionalització - Ernst & Young conjuntament amb IESE
  • 2005: Premi "Ciutadà Europeu" - Fòrum Europa 2001
  • 2006: Premi "Prix de la Moda Marie Claire" a la millor trajectòria empresarial
  • 2007: Premi "Protagonistes de l'any 2006" en l'apartat Moda, atorgat per Punto Radio
  • 2008: Professora honorària per la Universitat Autònoma de Guadalajara (Mèxic) per su Contribució al món de la moda i su calidad de Referent para los joves Dissenyadors.
  • 2009: Premi "Barcelona és Moda" per la seva Dimensió i expansió internacional
  • 2010: Premi "Top Glamour 2010 Llatinoamèrica" en l'apartat Empresària de Moda
  • 2011: Premi "IWEC - Internacional Women 's Entrepreneurial Challenge" de la Cambra de Comerç de Manhattan
  • 2013: Premi Millor Dissenyadora de Núvies atorgat per la Miami Fashion Week
  • 2013: Premi Icono de Estilo de Vanidades com a dissenyadora de núvies
  • 2013: Premi Mujer Hoy – Mujer del Año
  • 2014: Premi a la internacionalització atorgat per l'Associació International Women's Forum Spain[3]

Referències[modifica]

  1. «El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi 29 personalitats i 24 entitats». Govern.cat, 11-04-2017 [Consulta: 12 abril 2017]. Arxivat 19 de maig 2017 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2017-05-19. [Consulta: 12 abril 2017].
  2. «Qui és la dissenyadora Rosa Clarà». Arxivat de l'original el 14 de maig 2019. [Consulta: 13 maig 2019].
  3. «Premis i Honors». Arxivat de l'original el 14 de maig 2019. [Consulta: 13 maig 2019].