Sapador

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Els sapadors o treballadors de combat són els soldats que es dediquen a la construcció de ponts i altres estructures en temps de guerra.

Moltes vegades aquests anticipen el moviment d'altres tropes, ja que han de construir ponts i camins (així com assegurar i netejar els ja existents), per al pas de la resta de les tropes. A més són aquestes tropes les que netegen o planten mines terrestres i s'encarreguen a més de les demolicions. Són els que més coneixement tenen sobre explosius dins dels exèrcit s. Els seus vehicles de combat, (com el Churchill AVRE), solen ser els més especialitzats i potents, així com fàcils de reconèixer. Això es deu al fet que normalment compten amb cabrestants per elevar càrregues pesades (per exemple, un carro blindat), i poden arribar fins i tot a portar un bloc motor sobre la carrosseria.

Els sapadors són indispensables en el suport a la mobilitat i la contramobilitat pel fet que donen pas a través de bretxes, en camps de mines, a la infanteria. O bé tendeixen obstacles per alentir l'enemic. Els seus treballs són molt variats i, a part d'això, són capaços de combatre.

Referències[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

Pàgina web sobre els Enginyers Militars