Serrat de les Serveres

Infotaula de geografia físicaSerrat de les Serveres
Imatge
TipusSerra Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaMonistrol de Calders (Moianès) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 45′ 03″ N, 2° 01′ 21″ E / 41.7509°N,2.02243°E / 41.7509; 2.02243
Dades i xifres
Altitud655 m Modifica el valor a Wikidata
Mida0,2 (longitud) km

El Serrat de les Serveres, en alguns mapes denominat la Tisora, és un serrat del terme municipal de Monistrol de Calders, a la comarca del Moianès.

És al sud-est del poble mateix de Monistrol de Calders, al sud-oest de Trullars. Separa les valls del torrent de l'Om, a migdia, i de la riera de Sant Joan, al nord. Està envoltat pel nord i ponent per la Urbanització Masia del Solà. En el Serrat de les Serveres hi ha instal·lat el repetidor local de telecomunicacions.

En el seu vessant nord s'estenen, de ponent a llevant, la Baga del Solà i la Baga de Saladic, i en el seu extrem oriental es troba el Collet de l'Esquirol. En el sector nord-est es troba el Codro Barret i el Sot de l'Arç.

En el gran incendi forestal del 2003, el Serrat de les Serveres i el Sot de l'Arç foren totalment devastats per les flames, però fou el lloc on s'aconseguí frenar l'incendi, sense que entrés en la Urbanització Masia del Solà ni en el poble.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Serrat de les Serveres
  • ERILL I PINYOT, Gustau, GUAL I PURTÍ, Jordi (fotografies) i MANENT I ORISTRELL, Llibert (cartografia). Monistrol de Calders: El poble dels pagesos enginyers. Moià-Monistrol de Calders: Gràfiques Ister. Ajuntament de Monistrol de Calders, 2006. (Col·lecció Pedra i aigua, 1). DL. B-54.339/2006.