Shin Chan: El Superheroi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaShin Chan: El Superheroi
しん次元! クレヨンしんちゃんTHE MOVIE 超能力大決戦 ~とべとべ手巻き寿司~ Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióHitoshi Ōne Modifica el valor a Wikidata
GuióHitoshi Ōne Modifica el valor a Wikidata
MúsicaToshiyuki Arakawa i Shinji Miyazaki Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeYasuyuki Ōzeki Modifica el valor a Wikidata
ProductoraShin-Ei Animation Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenJapó Modifica el valor a Wikidata
Estrena4 agost 2023 Modifica el valor a Wikidata
Durada93 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originaljaponès Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enShin-chan Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt26862791 Filmaffinity: 163196 Letterboxd: new-dimension-crayon-shinchan-the-movie-battle-of-supernatural-powers-flying-sushi Anime News Network: 26717 TMDB.org: 1059572
Twitter (X): shinchan3dcg Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Films de Shin Chan Modifica el valor a Wikidata

Shin Chan: El Superheroi (しん次元! クレヨンしんちゃんTHE MOVIE 超能力大決戦 ~とべとべ手巻き寿司~ , Shin Jigen! Crayon Shin-chan the Movie: Chounouryoku Daikessen - Tobe Tobe Temakizushi?)[1] és una pel·lícula d'animació de 2023 produïda per Shin-Ei Animation. És la 31a pel·lícula de Shin Chan i la primera feta en animació 3D CG.[2] Està dirigida per Hitoshi One i guionitzada Yoshito Usui i Hitoshi One.

Es va estrenar als cinemes japonesos el 4 d'agost de 2023. Es va estrenar als cinemes en català el 18 d'octubre de 2024.[3]

Premissa[modifica]

En Shin chan està jugant a casa quan una misteriosa llum cau del cel i es precipita a sobre seu, concedint-li estranys superpoders sense que ell ho sàpiga. Al mateix temps, una llum fosca toca un noi una mica malastruc que en Hiroshi es troba al carrer. Dos enviats del Comitè Internacional de Poders Psíquics de Saitama expliquen als Nohara que la llum blanca ha convertit el seu fill en l'elegit de qui parla una antiga profecia i que s'haurà d'enfrontar al superdolent creat amb la llum fosca. Mentre una misteriosa organització recluta el superdolent, en Shin chan haurà d'aprendre a controlar els seus poders per fer front a una amenaça que podria destruir tot el món. Se'n sortirà?

Banda sonora[modifica]

El tema principal és Future is Yours ('El futur és teu') de Sambomaster.[4]

Taquilla[modifica]

Segons Box Office Mojo, a abril de 2024 la pel·lícula havia recaptat 23,84 milions de dòlars a la taquilla. També va ser la pel·lícula de Shin Chan més taquillera de la franquícia.[5][6]

Referències[modifica]

  1. «Shin Chan: El superheroi». ésAdir. [Consulta: 17 maig 2024].
  2. «Crayon Shin-chan First 3DCG Film Drops Trailer & Teaser Visual to Announce Release Date». Crunchyroll. [Consulta: 11 febrer 2024].
  3. «SHIN CHAN: EL SUPERHÉROE». Alfa Pictures. [Consulta: 30 abril 2024].
  4. «Crayon Shin-chan 1st 3D Movie Reveals Guest Cast & Theme Song» (en anglès). Medium, 05-06-2023. [Consulta: 11 febrer 2024].
  5. «Shin Jigen! Crayon Shin-chan the Movie». Box Office Mojo. [Consulta: 30 abril 2024].
  6. «1st Crayon Shin-chan 3D CG Anime Film Is Now Franchise's Top-Earning Film». Anime News Network. [Consulta: 11 febrer 2024].