Sons of Liberty (minisèrie)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióSons of Liberty
Gèneredrama i cinema històric Modifica el valor a Wikidata
DirectorKari Skogland Modifica el valor a Wikidata
CompositorHans Zimmer Modifica el valor a Wikidata
Actors
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Canal originalHistory Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi25 gener 2015 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi27 gener 2015 Modifica el valor a Wikidata
Temporades1 Modifica el valor a Wikidata
Episodis3 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialhistory.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt3782838 Allocine: 17619 Rottentomatoes: tv/sons_of_liberty Letterboxd: sons-of-liberty-2015 Metacritic: tv/sons-of-liberty TMDB.org: 61729 Modifica el valor a Wikidata

Sons of Liberty és una minisèrie de televisió nord-americana que dramatitza els primers esdeveniments de la Revolució Americana a Boston, Massachusetts, l'inici de la Guerra Revolucionària i les negociacions del Segon Congrés Continental que van donar lloc a la redacció i signatura de la Declaració d'Independència dels Estats Units de 1776 a Filadèlfia, Pennsilvània. La minisèrie de tres parts es va estrenar a History el 25 de gener de 2015, dirigida per Kari Skogland. El tema musical va ser compost per Hans Zimmer.

Trama[modifica]

La minisèrie està ambientada entre els anys 1765 i 1776, abans de l'inici de la Guerra d'Independència dels Estats Units. Se centra en personatges històrics i esdeveniments cabdals entre les Tretze Colònies i la Gran Bretanya, especialment els esdeveniments que van portar a la resistència a la corona i la creació dels Fills de la Llibertat. Les accions dels Fills de la Llibertat van ser els inicis de l'exèrcit continental, i aquestes tenen lloc principalment al voltant de Boston a la província de la badia de Massachusetts.

Diversos personatges de la revolució nord-americana són protagonistes en episodis, com Samuel Adams, John Adams, Benjamin Franklin, John Hancock, Paul Revere, George Washington i el general britànic Thomas Gage. Els episodis representen la creació del Congrés Continental, la Declaració d'Independència i l'esclat de la Guerra Revolucionària.

Repartiment[modifica]

Ben Barnes interpreta el paper de Sam Adams.

Producció[modifica]

Segons The Hollywood Reporter, la producció de Sons of Liberty va començar l'estiu del 2014.[1]

Recepció[modifica]

Exactitud històrica[modifica]

The History Channel va presentar la sèrie com una "interpretació dramàtica dels esdeveniments" i una obra de "ficció històrica", argumentant que l'objectiu de la minisèrie era "captar l'esperit de l'època, transmetre la personalitat dels personatges principals, i centrar-nos en esdeveniments reals que han donat forma al nostre passat". La sèrie ha atret crítiques per les seves inexactituds històriques.[2][3]

Referències[modifica]

  1. Goldberg, Lesley «Dean Norris Among Stars in History's Miniseries 'Sons of Liberty'». The Hollywood Reporter, 04-06-2014 [Consulta: 3 desembre 2023].
  2. Mcnamara, Mary «'Sons of Liberty' takes a few too many liberties on History». Los Angeles Times, 24-01-2015 [Consulta: 9 desembre 2023].
  3. Verenna, Thomas «Discover the Truth Behind History Channel's Sons of Liberty Series». American Revolution Journal, 23-01-2015 [Consulta: 9 desembre 2023].