Telmatobius dankoi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuTelmatobius dankoi Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
En perill crític
UICN57335 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAmphibia
OrdreAnura
FamíliaTelmatobiidae
GènereTelmatobius
EspècieTelmatobius dankoi Modifica el valor a Wikidata
Formas, Northland, Capetillo, Núñez, Cuevas, Brieva, 1999

Telmatobius dankoi és una espècie de granota de la família Leptodactylidae. Viu a Xile. Aquesta espècie és coneguda només en una sola zona, Las Cascadas, al llarg del riu Loa, a la província del Loa (22° 29′ S; 68° 58′ W) en els vessants occidentals dels Andes. Es pot trobar fins 2.260m snm, i probablement també en altres llocs al llarg del riu Loa. El seu hàbitat natural és el riu, que travessa un desert. Es reprodueix també al riu, amb grans larves que neden lliurement. Es tracta d'una espècie terrestre i d'aigua dolça. La principal amenaça per a aquesta espècie és la contaminació de l'aigua causada per les activitats mineres. També es podria veure amenaçada en el futur per la quitridiomicosi.[1]

Referències[modifica]

  1. Alberto Veloso; Herman Núñez. Telmatobius dankoi. UICN 2008. Llista Vermella d'espècies amenaçades de la UICN, edició 2008, consultada el 28-08-2014.
  • Formas, Northland, Capetillo, Nuñez, Cuevas & Brieva, 1999 : Telmatobius dankoi, una nueva especie de rana acuática del norte de Chile (Leptodactylidae). Revista Chilena de Historia Natural, vol. 72, p. 427-445 (text integral).
Podeu veure l'entrada corresponent a aquest tàxon, clade o naturalista dins el projecte Wikispecies.