Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Pau Colominas (discussiócontribucions)

A la directriu de pàgines d'usuari s'hi pot llegir "Què no es pot posar en una pàgina d'usuari? [...] Opinions personals no relacionades amb la Viquipèdia."

Ara bé, tenim la tira de plantilles d'usuari que incompleixen aquesta norma de manera flagrant. És el cas de la majoria de plantilles a Categoria:Plantilles d'usuari de política, plantilles com Plantilla:UPyDfalange i Plantilla:Odi a Telecinco o les plantilles a Categoria:Plantilles d'usuari per creences.

No hauríem de, en una direcció o en una altra (esborrant/prohibint les plantilles o canviant la directriu de VP:PU), acabar amb aquesta contradicció evident?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Realment la contradicció és en saber què vol dir "continguts significatius" a VP:PU. La interpretació que lliga amb la pràctica habitual és que unes quantes etiquetes d'usuari no són contingut significatiu, igual que tampoc són "informació personal excessiva", però sí que ho serien uns quants paràgrafs d'opinió no relacionats amb la Viquipèdia.

Suposo que aquesta volia ser també la interpretació original de la política, perquè el que va crear la pàgina i va escriure aquesta part de la norma havia creat com a mínim una plantilla política i em sembla recordar que la va tenir molt de temps a la pàgina d'usuari (pàgina ara esborrada).

Paucabot (discussiócontribucions)

Crec que opinions personals es deu referir més aviat a articles d'opinió més que a les etiquetes d'usuari.

A :en ho expliquen una mica millor:

  • Discussions not about Wikipedia
  • Too much personal information (more than a couple of pages) not about Wikipedia
  • Too many personal opinions on matters unrelated to Wikipedia, wiki philosophy, collaboration, free content, the Creative Commons, etc.
Bestiasonica (discussiócontribucions)

Jo interpreto la norma en un sentit ampli. Sovint les opinions polítiques poden tenir alguna rellevància en la mena d'articles i el sentit de les edicions. P.ex.: recordo un usuari relativament actiu anomenat @Independència que mostra unes edicions força rellevants pel que fa a Catalunya i allò que és genuïnament català.

Penso que un ús moderat per a mostrar els interessos que tingui un usuari pot ser rellevant en tant que la relació que s'estableix amb la resta d'usuaris o en la mena d'edicions en les que participa. Altra cosa és prendre les pàgines d'usuari com si fossin un blog sense relació amb els continguts de la Viquipèdia. No som un wordpress o altres llocs de hosting.

Si voleu es pot precisar una frase més extensa a la secció

Què no es pot posar en una pàgina d'usuari?

Resposta a «Plantilles que violen VP:PU»