Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Properes eleccions al Parlament de Catalunya!

6
Oriololmo (discussiócontribucions)

Bona nit camarades viquipedistes! L'altre dia (ja fa temps) vaig voler començar la traducció de la pàgina de la wikipedia en anglès que tractava sobre les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Un cop feta la traducció i adaptar totes les plantilles al català perquè fossin compatibles, m'he trobat que encara he de canviar totes les referències que hi ha. Algun voluntari?? ;-) Properes eleccions al Parlament de Catalunya

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Oriololmo Per totes aquelles que tenen url, et suggereixo un truc:

  • Obre l'article amb el modificador de codi.
  • entra en una altra finestra a modificar amb l'editor visual.
  • per cada referència, agafa la url de la sessió que tens en codi i la poses a la sessió "visual" amb el botó "cita" i l'opció "automàtic", en lloc de la que tens.
  • d'aquesta forma, si més no per totes les que entén, ja et construirà la cita en la versió catalana.
  • guardes la versió VISUAL !!, i ignores la de codi (compta !!)
  • Quan acabis, hauràs de fer algun retoc final , però em sembla que molt menor.
FranSisPac (discussiócontribucions)

Benvolgut @Oriololmo (c.c. @Amadalvarez, @Paucabot):

Veig que, tot i la teva joventut, portes més de sis anys ficat a la Viquipèdia i crec que això em permet saltar-me el VP:NMN, tot reconeixent-te la bona voluntat i l'esforç fet.

Amb relativa sorpresa descobreixo que a Viquipèdia (també a la anglesa) tenim articles "especulatius" sobre potencials fets futurs, per altra banda imprecisos. Com bé saps -perquè hi has entrat-, les eleccions, les legislatures o fins i tot les enquestes preelectorals, per no parlar de les característiques generals del sistema electoral, tenen els seus articles (seguir els enllaços), les tres primeres referides a una data concreta. Aquest "Properes eleccions al Parlament de Catalunya", a quines eleccions es refereix? a les de quin any? té sentit que ignori absolutament la prevista duració, de 18 mesos, de l'actual legislatura? Es pot dir que, tret de les taules d'enquestes -per cert, sense referències- i la data "màxima"de realització (dada de rellevància, diria, insignificant, donades les circumstàncies), tota la qüestió de caps de llista és pura especulació i la resta dels continguts ja estan en els articles esmentats.

Si hi sumem més d'una deficiència de traducció, la meva inclinació seria demanar-ne l'esborrat si no passa a ser un article "enciclopèdic" amb contingut més específic. En veus possible la transformació?

Ja sé que tot això ho hauria de posar en la corresponent pàgina de discussió o en la del teu usuari, però, com voldria rebre'n més opinions / visions, em temo que, com tantes altres discussions, quedaria perdut en un racó. Cordialment.

Barcelona (discussiócontribucions)

Estic d'acord que caldria tornar a plantejar article, és i serà necessari però parlar de "properes eleccions" sense més no correspon a les normes de la resta d'entrades. En canvi tenim articles d'eleccions passades obsolets o que necessiten ampliació, potser començaria per aquí i quan hi hagi moviments polítics tornaria a aquest article, que els temes d'actualitat sempre necessiten mans.

Oriololmo (discussiócontribucions)

El que segurament faci és refer manualment les referències manualment, i com diu @FranSisPac, intentaré afegir les referències de les enquestes, per veure que no són en va, sinó que hi ha webs que ho corroboren.

Les eleccions es refereixen a les "properes", simplement les següents que es celebrin. Per exemple, si les eleccions al Parlament de Catalunya fossin aquest 2017 (si la CUP no aprova els pressupostos) canviaria el nom de "Properes Eleccions al Parlament de Catalunya" per Eleccions al Parlament de Catalunya de 2017, entens? És una pàgina provisional i per, quan ja s'hagin convocat un altre cop les eleccions, ja hi sigui.

Puc procurar de millorar la traducció de l'anglès, sí, quan trobi temps.

En conclusió, @Amadalvarez@FranSisPac@Barcelona, no sol·liciteu borrar-la, no patiu que ja l'aniré transformant i millorant poc a puc. Gràcies per respondre el fil!

FranSisPac (discussiócontribucions)

Bé, @Oriololmo: i què penses fer amb les referències a candidatures (tant partits com candidats) que, tal com deia, són merament especulatives, i amb el considerable contingut que ja es troba en altres articles? Sobre això últim, si hi persisteixes, suggeriria fer-ne un breu esment i remetre a l'{{article principal}}. Sort i encert amb les millores! Si cal, ja hi tornarem!

Resposta a «Properes eleccions al Parlament de Catalunya!»