Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Josepjc (discussiócontribucions)

Estic tocant el tema de coops per veure les seves possibilitats a guifinet i he fet contacte amb gent de gencat i Ajunt BCN envers el tema. Pot ser adient fer un bolcat d'aquestes a wikidata? També he vist que en @Pere prlpz ha fet alguna cosa a ítems de wikidata relacionats amb el tema ;)

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Josepjc No entenc proposta. Que vol dir "les possibilitats a guifinet" ?. Quin és el verb ? comprar, instal·lar, adquirir llista de clients,...?

Un bolcat d'aquestes? que són "aquestes", gencat i AjBCN ? les antenes de guifinet? les cooperatives clients ?.

En fí, pot ser estic disposat a ajudar quan sàpiga de que va.

Josepjc (discussiócontribucions)

Perdona @Amadalvarez :) estic mirant les possibilitats de muntar una coop de guifinet i estic amb contacte amb gent que te força informació relacionada amb les coops. He pensat que de passada podria proposar que fessin un bolcat de dades de les cooperatives de Catalunya. Es tracte de veure quines son les propietats/declaracions/identificadors de wikidata que ens interessen per fer una proposta a aquestes entitats. Ho faria jo mateix aixó.

Son: Cooperatives de Treball de Catalunya i la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Servei de Foment.

Josepjc (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

ok, @Josepjc. Aqui s'aprofita tot, si ho cedeixen i no ens acusen d'ús fraudulent d'informació (que sempre seria menys que el que diu avui wikileaks).

Et suggereixo que facis un cop d'ull a la documentació de la infotaula d'organització on trobaràs la llista d'items que es fan servir amb indicació de la propietat de WD corresponent. Com a llista del que es pot carregar a WD per una organitzxació/empresa és prou complerta.

és això ?.

Josepjc (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Josepjc. Si, el projecte va ser la font d'inspiració, però la llista de la infotaula és empírica i incopora algunes dades que no són del món empresarial, però poden ajudar (visitants,..) i també les relacions pare-fill entre ítems. Mira Model de relacions organitzatives.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Josepjc: Responc per al·lusions, tot i que fa temps que estic molt desconnectat.

El tema em sembla interessant però tinc dubtes sobre la notabilitat de les cooperatives. La gran majoria de cooperatives clarament no són notables a la Viquipèdia, però podria ser que a Wikidata ho fossin. Podeu fer un cop d'ull a d:Wikidata:Notability (punt 2) i d:Wikidata:Data donation.

En qualsevol cas, jo no em posaria a importar a l'engròs dades de cooperatives sense haver fet com a mínim una consulta a la taverna de Wikidata o haver comprovat que s'estan important coses semblants.

Josepjc (discussiócontribucions)

Hola @Pere prlpz precisament has tocat el punt. El concepte de notabilitat a wikidata que es més ampli que el de rellevància a wikipedia. No es la meva intenció bolcar totes les cooperatives a wikidata. M'explico una mica més, el bolcat del CCCB es va fer a la Wikipedia i posteriorment a Wikidata, el que vull fer es el procés invers, posar les 'notables' a wikidata i desprès passar les 'rellevants' a Wikipedia, entenc que totes les 'rellevants' son 'notables'. Per suposat que ho faré amb el vist i plau de Wikidata. El meu interès es precisament aprendre a bolcar dades a wikidata de forma correcta.

Josepjc (discussiócontribucions)

I si, aquesta conversa la tenia que haver posat a la taverna de wikidata :( Gràcies a tots per el suport ;)

Resposta a «Cooperatives a wikidata»