Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Paucabot (discussiócontribucions)

A Categoria:Articles que necessiten una imatge tenim suposadament els articles que no tenen imatge, però ni hi són tots els que hi haurien de ser ni tots el que hi són hi haurien de ser. Això és degut a que el sistema és pre-wikidata i les plantilles cal foto no estan pensades per tenir en compte les imatges provinents de WD ni tan sols per eliminar-se automàticament quan s'afegeixi la imatge manualment a l'article.

Anava a començar la feina ingent d'eliminar 1250 plantilles errònies (prèvia addició de la infotaula pertinent, si no en tenien), però he pensat que d'aquí un cert temps ens tornaríem a trobar com ara.

És per això que potser tot el sistema s'hauria de replantejar i hauríem d'eliminar aquestes plantilles i fer que la categoria s'omplís des de l'infotaula (depenent de Imatge (P18)).

Què en pensau?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Absolutament d'acord.

La infotaula edifici (i ara Infotaula geografia política), ja ho genera directament, però veig que les altre no ho tenen.

Si ningú diu el contrari, m'hi poso a canviar infotaules i per liquidar les 1200 crides sempre trobaràs un botaire caritatiu, oi?

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí. En realitat, el bot no només hauria d'eliminar les 1250 plantilles errònies sinó totes les que tenim, que deuen ser unes quantes més. Aquí hi ha una primera consulta que s'hauria de millorar per afegir-hi totes les plantilles cal foto (n'hi ha un munt).

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Jo diria que categories de desenes de milers (o més) d'articles no aporten molt. Si ens interessa, podem fer unes quantes consultes a Viquipèdia:Consultes de manteniment que farien el mateix fet.

Hienafant (discussiócontribucions)

Es podrien fer categories d'articles que necessiten imatges per any i posar-les com a treball per fer per a la quinzena de la qualitat.

Paucabot (discussiócontribucions)

El problema és que la quantitat d'imatges és tan ingent que no donaríem a l'abast, ni encara que les classificàssim per any de creació (cosa que no és fàcil de fer).

A més, una tasca com aquesta no encaixa gaire en la quinzena de la qualitat, on s'arreglen coses que solen ser tasques repetitives. Trobar imatges per un article no és exactament una tasca de manteniment i, sobretot, no és gens fàcil de fer. En tot cas, si es volgués fer això, encaixaria més dins un Viquiprojecte que allà deçà.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Quin any ?. Ara la categoria la genera la infotaula i s'executa cada cop que hom mira l'article.<

La forma més natural d'aportar imatges és saber que fa falta quan estàs al lloc. Si promocionem més el wikishootme crec que aconseguiríem millors resultats.


Això ho podríem complementar amb una mena de quadrícula via coordenades que seria més fàcil de gestionar que altres criteris més comuns.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord en què el WikishootMe és la millor eina per als articles de geografia o que estan geolocalitzats.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El WikishotMe està molt bé, però té uns quants problemes que les categories d'articles sense foto no tenen (probablement ni millor ni pitjor, però diferent).

Pere prlpz (discussiócontribucions)

He estat jugant molt amb el WikishotMe (gracies @Amadalvarez per l'enllaç) i de moment és més útil per arreglar errors a Wikidata que mancances de fotos a la Viquipèdia. Entre d'altres errors, hi ha molts articles amb foto (fins i tot amb infotaula) que no no tenen foto a Wikidata. Potser caldria tornar a fer una pujada, i no sé si valdria la pena que les infotaules avisessin amb una categoria quan faltessin imatges o coordenades a Wikidata.

Paucabot (discussiócontribucions)
Hienafant (discussiócontribucions)

Sí, en efecte.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ja imaginava, però aquells es posen quan s'insereix la plantilla corresponent i ara parlem precisament de treure-les. Bé, en tot cas, si no trobem un criteri clar i útil, tant se val tenir 1000 que 2000. Ara estava mirant i la categoria de persones té 71.000 sense imatge. Pot ser cert?

Paucabot (discussiócontribucions)

Tenim 139000 biografies. Si n'hi ha 71000 sense imatge, en tenim 68 000 amb imatge. Meitat i meitat. A mi em sembla raonable.

Hienafant ha amagat aquest apunt (historial)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sobre la utilitat de les categories d'articles que necessiten una foto, durant un temps jo vaig fer-les servir força amb els articles geolocalitzats: cada cop que anava a algun lloc em treia el mapa d'articles sense foto de la zona i retratava els que podia.

Les categories de biografies sense foto segurament són menys útils.

I d'acord que posar les categories d'articles sense foto directament de les infotaules pot ser més fàcil.

Ara bé, pels articles sense infotaula, una utilitat afegida de les plantilles de manca de foto és omplir Categoria:Articles que necessiten una foto i en tenen una a Wikidata, tot i que ara mateix és poc útil perquè la majoria d'articles que hi ha tenen una infotaula amb la foto.

En resum, d'acord a eliminar la plantilla falta foto dels articles que tinguin una infotaula que faci la mateixa funció.

Paucabot (discussiócontribucions)

De moment vaig buidant , que són els articles que duen l'avís de manca foto incorrectament (llevat d'excepcions, que també mir d'arreglar). N'hi havia uns mil i ara ja només són 300.

En acabar això, que és el més urgent, però, hauríem d'eliminar les plantilles de la categoria:Plantilles cal foto ja que:

  1. Poden quedar allà temps després que ja s'hagi aportat la foto
  2. En alguns casos, fins i tot impedeixen que aquesta es mostri (si la plantilla es troba al paràmetre de la infotaula)
  3. Tenim tants articles que no té sentit dur el compte a mà, tenint en compte que la majoria d'articles duen infotaula. Ara mateix hi ha moltíssims més articles sense imatge detectats automàticament que manualment.

Pau.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb treure la plantilla de dins de la infotaula, sobretot de les infotaules que mostren la foto automàticament o categoritzen l'article si no hi ha foto.

Als articles sense taula i sense foto no tinc clar que valgui la pena eliminar la categoria ni la plantilla.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Hi hi afegeixo que tenim infotaules que no avisen de la manca de foto, com la infotaula de vial urbà. Quan hi ha aquestes és important que hi hagi la plantilla de manca de foto.

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Articles sense imatge»