Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

M'he fixat que ara que les categories d'esborranys són ocultes als articles, a banda de tenir menys visibilitat, bona part dels viquipedistes s'obliden de treure-les quan els amplien. Així doncs, m'estic trobant que alguns amb 7.000 o 9.000 octets encara estan classificats com a tal.

En el marc del nou concurs anual, la Viquiestirada, vaig analitzar amb en @Marcmiquel l'estat general i vam decidir que el millor era que s'estiressin les entrades per sobre dels 3.000 octets com a punt de referència i de puntuació, que és una xifra a partir de la qual els articles comencen a semblar prou decents i així fa que s'editin els més crítics (< 1.000).

No sé si és adient debatre la quantitat d'octets que haurien de fer de frontera entre un esborrany i un que no ho sigui, però estaria bé delimitar una quantitat a partir de la qual un bot pugui eliminar articles llargs d'aquestes categories -i algú que programi aquest bot. Què en penseu?

Panotxa (discussiócontribucions)

Personalment els 3000 octets crec que son un bon referent perquè es pugui retirar l'etiqueta d'esborrany, sobretot si tenen taula amb un mínim de contingut de viquidata. També, en el marc de la viquiestirada podem obrir una reflexió sobre la conveniència o no de definir mínims dels articles per eliminar-ho. Per mi, taula+3000octets+foto+referència ja seria suficient

Paucabot (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

D'acord si s'elimina la plantilla semiautomàticament, segons mida i criteri individual de completesa per cada cas concret. :)

Paucabot (discussiócontribucions)

Tenint en compte que es pot fer una consulta senzilla a Petscan per veure els articles de menys de 5000 (o 3000) octets, jo eliminaria les plantilles d'esborrany, que ara són un residu del passat superat per una tecnologia més moderna.

Així ens estalviaríem haver d'anar eliminant plantilles d'esborrany a mà o amb bot, que és de les poques feines que feim respecte dels esborranys.

Addicionalment, el mateix diria per a les plantilles de cal foto.

Mariusmm (discussiócontribucions)

Voto a favor de la proposta d'en @Paucabot (eliminar plantilles d'esborrany)

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Com ja es va dir, no depén únicament del nombre d’octets, per tant jo crec que segueixen sent una bona font d’informació. A banda que ara suposaria repensar força l’accés a articles des del concurs, cosa que ens el fotria una mkca potes enlaire...

Paucabot (discussiócontribucions)

Hi ha consens en que no hi ha consens en què és un esborrany. Alguns opinen una cosa i d'altres, una altra. És per això que tenen tan poca utilitat les plantilles i les respectives categories.

Sobre el canvi, sempre es podria fer en acabar el concurs.

Paucabot (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Ho afegeixo al concurs com a recurs. Els hi dono prioritat per confeccionar les llistes dels propers mesos!

Panotxa (discussiócontribucions)

Estic d'acord amb la proposta de Paucabot, que en Mariusmm recolza, començant pels articles menors de 5000 i la plantilla de {{cal foto}}, i respecte el que comenta Xavier Dengra, i en Marcmiquel pot estar-hi d'acord, que el fet que afecti al desenvolupament de Viquiprojecte:Viquiestirada és un mal menor, doncs si considerem que precisament l'objectiu d'aquesta és buidar les categories, detectar els articles que no hi han de ser i retirar-los és un bon primer pas, i si a continuació cal canviar alguna categoria objectiu d'algun mes per manca de volum, segur que obtenim consens dels participants al respecte

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Fem-ho així, doncs! Pel proper mes reestructuro articles segons prioritat més extrema i acotant al buidatge d’articles semiautomàtic de les categories.

Resposta a «Esborranys que no ho són»