Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Rogerubach (discussiócontribucions)

algú sap com es pot enviar l'enllaç de la secció de "proves" per que una alra persona ho pugui veure?

si envio l'enllaç de la pàgina web, un cop obert, em surt la pàgina de "proves buida" i no sé com poder enviar-ho.


gràcies

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

La teva pàgina de proves per defecte és Usuari:Rogerubach/proves. No l'has començada encara, per tant lògicament està buida i apareix com a tal per qui sigui que hi accedeixi. Si vols que algú hi vegi alguna cosa, l'hauràs d'emplenar primer.

Després pots crear tantes subpàgines persones d'experiments i proves com vulguis. Només has d'escriure al cercador el prefix corresponent (Usuari:), el teu nom d'usuari, una barra lateral i allò que vulguis, per exemple Usuari:Rogerubach/Experiments o Usuari:Xavier Dengra/proves5. Evidentment si estan creades, la URL hi portarà al que hi hagi, i si no, apareixeran per fer (enllaç vermell vs. blau).

Rogerubach (discussiócontribucions)

però si que està creada, jo tinc una finestra oberta, on hi vaig posant tota la informació que tinc. a no ser, que tot i ser proves, hagui de guardar tot allò que hi vaig posant.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola @Rogerubach, em sap greu dir-te que no tens cap pàgina de proves creada perquè a les teves contribucions totals, que són visibles i públiques tom tot allò que apareix a la Viquipèdia, són 17 i cap és en la pàgina d'usuari.

Has creat fins ara les entrades de Joaquim Vehils i Fochs, Carles Guinovart i Rubiella, Benet Ventura i Llandrich, Josep Vilà i Gallego, Antoni Ximenes i Brufal ‎i Francesc Vidal i Codina (bona feina!), a banda d'algunes edicions menors en aquest fil de discussió i la pàgina del Viquiprojecte:IFMuC. Però totes aquestes són edicions públiques que veu tothom, cap en el teu espai de subpàgina de proves d'usuari... O com a mínim no en català.

De debò, creu-me que no existeix encara perquè l'enllaç Usuari:Rogerubach/proves és vermell i no apareix cap edició relacionada a les teves contribucions. La Viquipèdia no funciona com un Drive: fins que no facis clic al botó de "Publica els canvis" estàs fent un borrador intern i susceptible a desaparèixer. També aplica a les pàgines de proves, les has de publicar (tot i que després no apareixen publicades com a articles, perquè l'espai de noms és Usuari:. I sobretot et recomano que guardis periòdicament perquè si ho perds sense guardar no se't recuperarà! No hi ha autodesat, a la Viquipèdia.

Rogerubach (discussiócontribucions)

es a dir, si clico a publica els canvis, es guardarà però no es publicarà? el que estic fent jo ara és el meu treball de final de grau, una reelaboració de l'entrada de la conrnamusa, per això ho feia primer en proves, per poder veure com anava quedabt i per poder-ho compartir amb el meu tutor del treball.


gracies

ESM (discussiócontribucions)

Roger, fer clic a "publica els canvis" és un equivalent a "desar". La cosa és que si treballes en una pàgina de proves, els canvis es desaran a aquesta pàgina, que és visible però cal fer l'exercici d'anar-la a buscar perquè no està desada al mateix lloc que la resta d'articles enciclopèdics.

Pots desar/publicar els canvis tants cops com vulguis a la teva pàgina de proves i compartir l'enllaç amb el teu tutor lliurement. Si no ho demanes, ningú té motius per intervenir a la teva pàgina de proves, així que no et preocupis.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Confia en mi, el meu Treball de Fi de Grau a la UAB també va ser un article a la Viquipèdia i el vaig fer sencer a la meva pàgina de proves (que al final va ser Bioremediació de residus radioactius). També conec de l'existència del teu projecte a través de l'@ESM, que m'ho va comentar.

Quan publiques els canvis a la teva pàgina de proves, es converteix en una pàgina semi-pública: és a dir, és tècnicament visible per tothom però encara no és un article publicat, de tal manera que tothom hi pot accedir però no s'enllaça com un dels 642.000 articles actuals. És la manera de procedir fins que el tinguis acabat, que llavors el podràs reanomenar i publicar-lo de manera 100% pública.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Qualsevol ajuda que necessitis no dubtis en preguntar-nos, estem per ajudar-te en allò que et calgui!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Fixa't en aquest canvi del meu TFG, va ser quan vaig moure tot el contingut de la subpàgina de proves a un article públic, quan el meu supervisor va aprovar de bolcar-lo.

Rogerubach (discussiócontribucions)

d'acord moltes gràcies. ja començo a pillar coses. de totes maneres, la Esther m'ha dit que no podré publicar-la perque ja n´hi ha una que s'anomena cornamusa i ja està publicada encra que la reelabori. Així dons hauré d'anar fent un copia-enganxa en l'original publicada.


per altra banda, tinc molts dubtes en la publicació de fotografies, ja que moltes no me les accepta, i clar, necesitaria publicar aquella foto en concret que intento pujar. temes de iconografia per exemple... i no em deixa. no se quina és la solució.

moltes gràcies per tot, de debò

Rogerubach (discussiócontribucions)

i la manera de que el contingut, quedi sota la primera definició i la fotografia quedi també per sobre.... hi ha alguna manera? és automàtic?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Envia'm un correu a xavier.dengra@wikimedia.cat i intento ajudar-te amb una tutoria personalitzada per videoconferència, si vols. El 22 d'abril, a més a més, el company @TaronjaSatsuma farà un taller digital de Wikimedia Commons i com penjar imatges. Trobaràs més informació aquí.

Resposta a «enllaç de la pàgina "proves"»