Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

ESM (discussiócontribucions)

Fa uns dies es va fer públic que s'havia instal·lat una instància de Jitsi als servidors de la WMF, amb el nom Wikimedia Meet. Creieu que seria bona idea vehicular les videoconferències que oferim a través seu? Anant una mica més enllà, creieu que seria viable substituir el xat de la Viquipèdia per un espai de videoconferència? Els meus coneixements tècnics no em permeten veure les implicacions de tot plegat, així que tota aportació serà benvinguda. Gràcies per avançat!

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo crec que sí que hauríem de mirar d'usar-lo. Almanco seria partidari de provar-lo per si funciona igual de bé que el meet.jit.si.

Respecte de la segon qüestió, crec que xat i videoconferència són complementaris, no excloents. Si qualque dia es vol afegir l'eina a la barra lateral, si la cosa funciona, en podem parlar, però no hauria de substiuir el xat, IMHO.

Townie (discussiócontribucions)

Compte, perquè van avisar que va bé amb deu persones "però no massa més que això"...

Paucabot (discussiócontribucions)

Qui va dir això?

Townie (discussiócontribucions)

Ho va dir aquí l'Amir Sarabadani, que sembla ser que és qui ho ha muntat. L'altre dia vam comentar amb en Toniher que potser podríem instal·lar una instància de Jitsi als servidors d'Amical, però va quedar força a l'aire.

Papapep (discussiócontribucions)

El nostre problema és que estem rellogats, crec, que no tenim infraestructura realment pròpia (si m'equivoco corregiu-me, si us plau). Podem provar un dia si voleu la instància de Wikimedia a nivell intern, a veure com es comporta. Sempre podem tornar on som ara.

ESM (discussiócontribucions)

El que no acabo d'entendre és quina diferència hi ha entre celebrar una videoconferència a través de meet.jit.si i fer-ho a través de Wikimedia Meet. A part de la limitació a grups petits, de moment demanen no compartir públicament les credencials d'accés, de tal manera que tampoc no es podria aprofitar per les formacions, on molta gent hi entra sense inscriure's prèviament. Ara bé, potser serviria per donar robustesa a les trobades internes que es puguin celebrar? O és complicar-se la vida? Instal·lar una instància de Jitsi als servidors d'Amical és quelcom assumible?

Papapep (discussiócontribucions)

La diferència tècnica no hauria de ser gaire o cap, més enllà dels recursos que tingui cadascuna i que determini si aguantarà sessions amb n o m clients connectats. Un altre tema que no sé si s'ha plantejat (no és el tema del fil, però ho deixo anar) és que no s'estan enregistrant les sessions, cosa que el Jitsi permet. Entenc totes les repercussions que té a nivell RGPD, però s'ha valorat? A la pràctica estem tirant l'esforç dels ponents a l'éter.

Del tema de muntar-ho nosaltres tècnicament no és res de l'altre món, però la pregunta que jo em faria és: què ens aportaria que no tenim ara? per què és dedicar recursos, i no tinc clar quants, que valen diners, o a nosaltres o a qui ens cedeix espai.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Responc per punts:

  1. D'acord a muntar la instància als servidors d'Amical Wikimedia i començar a dotar d'autosuficiència i robustesa el suport tècnic que donem a la Viquipèdia en català. Estic convençut que pot ser una bona prova pilot per començar a reemplaçar l'IRC.
  2. Caldria avisar bé de l'exempció de responsabilitat per part d'Amical Wikimedia sobre aquest canal, que seria totalment obert i es pot convertir en un chatroulette. Caldria en qualsevol cas pensar en un tipus de "Geni" que fes de moderador automàtic i donés benvingudes; també d'atorgar rols d'administrador perquè es puguin fer fora spams sexuals o d'altres. Entenc que és una via de treball molt bàsica i de reaprofitar codi essencial, i sempre pressuposar bona fe.
  3. @Papapep, les sessions no es graven perquè són ofertades públicament per Amical Wikimedia i gravar-les implica demanar un consentiment de drets d'imatge de tots els assistents cap a l'entitat i arxivar-les en un repositori específic seguint la LOPD. Tenint en compte que entra i surt gent constantment, no és viable legalment i pot comportar problemes.
Resposta a «Instància de Jitsi»