Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

L'article Bacteroides, que només té tres paràgrafs, té un llistat de 27 referències, a més de bibliografia complementaria. I el cas és que la primera referència que surt en el text és la número 19. Com és possible que la primera sigui la 19? Quan faig un article, el número de les referències es genera automàticament.

Papapep (discussiócontribucions)

Per què les 18 primeres no són al cos de l'article, són a la infotaula, que no tinc gens clar que sigui la forma correcta de fer-ho.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Probablement la llista d'espècies hauria de figurar dins el cos, ja que la infotaula ha de ser una síntesi del contingut, no a l'inrevés.

No obstant això, pensa que no tenim activat el sistema de referències des de WD dins les infotaules. Si l'activem, aquesta situació es podria produir sense que hagi estat fet voluntàriament.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Aquí no trobo que hi hagi cap excés de referències. Cada afirmació que es fa a l'article o a la infotaula té una referència, que és l'ideal (bé, de vegades l'ideal és més d'una referència per la mateix afirmació).

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Disculpeu, no m'havia fixat que les referències eren a la infotaula. Com diu @Amadalvarez, jo també pensava que el llistat d'espècies anava dins del cos, però ara m'adono que no tothom segueix aquest criteri. Per exemple, a Treponema i a Mycobacterium, el llistat és dins del cos, però a Pseudomonas és a la infotaula. En anglès veig que tampoc segueixen sempre el mateix criteri, però alguns gèneres de bacteris que he mirat no posen referències en el llistat de la infotaula.

Resposta a «Excés de referències»