Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Imatge programa reintroducció ós als Pirineus

8
Gerard Viader (discussiócontribucions)

Bon vespre, he estat editant la nova pàgina Reintroducció de l'ós als Pirineus. De moment, està sense imatges. Preguntant, un director d'un Parc natural m'ha suggerit la galeria del Programa PirosLIFE Galeria - Piros Life, on hi ha imatges del programa, propietat de GenCat i que entén es poden fer servir citant autoria.

No tenim clar quina mena de llicència tenen aquestes imatges. En @catalaalatac m'ha suggerit que us citi, @Amadalvarez i @Docosong a veure si em podeu orientar.

Un cop n'escollim una, tampoc sé ben bé com s'han de pujar. Sóc novell i només n'he pujat de la meva autoria. Les imatges amb drets especials, sembla que és més complicat.

Gràcies per avançat!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

En aquest web que enllaces hi diu clarament "Tots els drets reservats 2017" (mira al final). Aleshores, no es pot pujar cap d'aquestes imatges a Commons sense el permís de qui tingui els drets d'autor de les fotos.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Gerard Viader La Generalitat permet l'ús dels seus continguts (en part gràcies al treball fet des d'Amical per aconseguir-ho) tal com es descriu en una llei del 2014. Aquí tens l'enllaç de l'avís legal per a tot el portal Gencat.

Per tant, pot servir per continguts com https://territori.gencat.cat/ca/detalls/Article/Piroslife#bloc3 on es veu al peu l'avís esmentat.

Ara bé, la pàgina que m'has passat no segueix aquest criteri i hi diu clarament "Tots els drets reservats". Per tant, per fer-lo servir, els hi hauríem de demanar que, si és de la Generalitat, canviïn l'Avís legal pel que t'he indicat, que és una llei que afecta als continguts Gencat.

Docosong (discussiócontribucions)

Veig que es dona el problema de sempre amb aquestes fotos:

Com diu bé en @Pere prlpz les imatges estan en copyright.

Tanmateix a premsa gencat pots trobar alguna foto amb llicència lliure de la Generalitat. Entre d'altres:

Però desconec si venen de la mateixa PirosLIFE

KRLS (discussiócontribucions)

Penso que no és incompatible que una fotografia tingui múltiples llicències amb diferents restriccions. Pel cas que ens ocupa, jo agafaria alguna fotografia dels enllaços que ha ofert el Docosong i tenen una llicència CC0. Si més no, l'article del portal gencat és del 2014 i mostrava les fotografies abans que fossin publicades al portal Piroslife (2017). Així doncs, per mi estan en CC0.

Gerard Viader (discussiócontribucions)

D'acord, moltes gràcies a tots. No m'he complicat i he escollit 2 fotografies i una imatge de l'enllaç suggerit per @Amadalvarez i dels enllaços de la sala de premsa facilitats per @docosong. He intentat pujar-ho emprant la Pàgina Especial: Carrega de la Viquipèdia. He escollit llicència Domini Públic i al final d'omplir-ho tot, m'ha dit que no tenia permís dins la Wiki. Així que he tirat pel dret i desde la matèixa pàgina de la Reintroducció de l'ós als Pirineus li he donat a Modificar / Insereix Imatges i Multimèdia / Càrrega i he marcat el check "Això és el meu propi treball. És l'única manera que m'ha deixat. Després a la descripció de les imatges he deixat enllaç dels blogs/notes de premsa i he copiat l'avís legal de la Generalitat.

Si podeu donar-hi un cop d'ull, a veure què us sembla, us ho agrairé.

@Catalaalatac @Pere prlpz @KRLS

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El copiar l'avís legal està bé perquè com a mínim qui s'ho miri, si s'ho mira amb calma i un traductor automàtic, pot veure que està mal posat però la imatge és lliure.

Em sembla que el que calia és això, i s'hauria de fer amb les altres fotos.

Gerard Viader (discussiócontribucions)

D'acord, així ho he fet @Pere prlpz. Gràcies de nou.

Resposta a «Imatge programa reintroducció ós als Pirineus»