Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Projecte de publicacions?

18
Resum per Papapep

Aclarit, més o menys.

Papapep (discussiócontribucions)

Hola. Teniu idea de si hi ha algun projecte en dansa d'alguna escola o universitat que tracti el tema de publicacions antigues? han aparegut diversos articles (1 i 2) del ram aquest de gent diferent que tenen tones de mancances i estaria bé poder comentar-ho amb la persona responsable, per si es pot fer una mica de revisió de forma prèvia a la publicació i evitar palades de feina i frustracions.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Crec que se n'ha parlat i que no hi ha hagut gaire manera de contactar amb el responsable. Per exemple, Tema:W2fp1eakzg5qljth.

Papapep (discussiócontribucions)

Vaja, home...gràcies per l'apunt.

Paucabot (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)
Papapep (discussiócontribucions)

I ara què? hem d'entrar amb la destral a veure si salta el responsable i podem esmenar la tendència? per què la qualitat dels articles, ja ho sabeu, és ...molt limitada, des de diversos punts de vista. Com ho solventem?

Paucabot (discussiócontribucions)

Una cosa que pot funcionar és posar un missatge a unes desenes d'aquests estudiants que avisin al seu professor que passi per aquí ... Però, de vegades, com has pogut llegir més amunt, ni venen i d'altres vegades no se'n fan responsables.

KajenCAT (discussiócontribucions)

Aquestes últimes hores, he vist que torna a haver un nou allau de creacions de revistes i diaris històrics amb moltes mancances. El viquiprojecte sembla ser d'alumnes de la UAB (segons el nom d'usuari dels editors de La Honorata i L’Estat Català: setmanari de intransigència nacionalista) i, probablement de la carrera de periodisme o quelcom similar per la temàtica.

Crec que és necessari una resposta contundent però sobretot ràpida, abans de que abandonin la Viquipèdia.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Quina resposta contudent proposes? Blocar-los a tots? Proposar tots aquests articles per esborrar? Omplir-los d'etiquetes?

KajenCAT (discussiócontribucions)

Escriure i ficar un missatge a les pàgines de discussió d'aquests editors, fer-los entendre les mancances greus (una mica més general) i redirigint-los a tutorials i preguntar-los pel responsable. Però pel que he vist la gran majoria han fet una contribució i no sembla que vulguin fer-ne més.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

De tota manera cal que els professors sàpiguen que, sobretot si és el cas de la UAB, hi ha un marc institucional que es va crear per donar-los suport dins l'assignatura, ensenyar als alumnes a editar en el pla docent i perquè no llancin als alumnes a editar sense cap idea.

Altrament acabem amb alumnes que no entenen què passa i mala nota, articles esborrats o plens d'errors i viquipedistes habituals cremats de no saber d'on ve tot aquest volum de feina. Cuidar-los a la discussió per descomptat, però per llançar 50 o 100 alumnes a una plataforma és recomanable saber com a mínim què i a on s'està fent.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Intento mirar amb en @Vallue si trobem la persona responsable a la UAB, per tal de redreçar-ho ni que sigui al final de l'avaluació o de cara a l'any vinent. A veure si tenim sort i trobem qui és.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

He pogut adreçar un missatge a 3 dels alumnes que hi estan participant i tenen el compte de correu associat al d'usuari (malauradament, la majoria editen sense correu vinculat...).

Us mantinc al cas en aquest fil a veure si podem rebre resposta i ens donen el contacte del responsable de l'assignatura, si és que és de la UAB o d'una altra universitat... i que sàpiga que hi ha la manera d'integrar correctament la gestió del viquiprojecte en l'assignatura.

Docosong (discussiócontribucions)

@Xavier Dengra Probablement és del grau de Periodisme de la UAB, ho he comentat a xarxes socials a veure si responen.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

M'acaba de respondre un alumne via correu. Ja ho han parlat amb el delegat i aquesta setmana el professor em respondrà. Provaré de veure si som a temps de fer una formació en línia, tot i que pateixo que si l'allau és a última hora de gener sigui perquè és un plus de nota abans de tancar actes de semestre... En fi, veurem.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Ja estic en contacte amb el professor: són de primer de Periodisme de la UAB.

Tan aviat com pugui parlar amb ell per telèfon intentem mirar una sessió pels alumnes si és encara possible i d'organitzar-los en un viquiprojecte.

Resposta a «Projecte de publicacions?»