Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Plantilles Extracte i Extracte de llista desplegable

6
Jmarchn (discussiócontribucions)

He afegit {{Extracte}} (ja fa dies) i {{Extracte de llista desplegable}} (avui):

  1. Extracte permet transcloure el fragment d'un article en un altre sense fer servir una plantilla amb aquell contingut. Podeu veure un exemple és COVID-19#Vacunes que llegeix el principi de Vacuna contra la COVID-19.
  2. Extracte de llista desplegable ho fa d'un seguit d'elements d'una llista desplegable. Podeu veure a Vacuna de Pfizer-BioNTech contra la COVID-19#Autoritzacions llegint d'una llista de Vacuna contra la COVID-19#Vacunes aprovades.
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Això vol dir que ara qui editi Vacuna contra la COVID-19 estarà canviant el contingut de COVID-19#Vacunes? Si és això, tot i admirar l'habilitat tècnica de qui ha muntat aquesta virgueria, no li veig la millora respecta a copiar el contingut si ha de ser igual.

Jmarchn (discussiócontribucions)

@Pere prlpz. Sí és això. T'estalvies d'haver de copiar. Generalment les primeres línies d'un article, com bé saps, és un bon resum del contingut que vindrà a continuació i se sol actualitzar més l'article principal que no pas el contingut d'una secció (que enllaça amb l'article complet).

En el cas de l'extracte de llista desplegable, canviant centralitzadament la taula de les vacunes autoritzades a Vacuna contra la COVID-19, es canvia de forma automàtica i desatesa el contingut que hi ha a Ad5-nCoV, BBIBP-CorV, CoronaVac, EpiVacCorona, Sputnik V, Vacuna d'Oxford-AstraZeneca contra la COVID-19, Vacuna de Moderna contra la COVID-19 i Vacuna de Pfizer-BioNTech contra la COVID-19, de moment.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Jmarchn A mi em sembla útil, si assumim que serveix pel que diu que serveix i no pensem a fer-la servir per altres coses diferents.

Si ho he entès bé, la transclusió és com la que s'obtindria d'una plantilla que no tingués variables, però fent servir com a font un article o part d'un article i, per tant, no cal crear plantilles que són només textos en lloc de codi. És això ?

A més de les utilitats descrites pel @Jmarchn penso en coses del tipus Plantilla:Candidatura d'Unitat Popular/meta/color que només serveixen per retornar un codi i en tenim tantes com partits polítics. {{Extracte}} permetria tenir una única pàgina amb tots els colors dels partits separats en seccions o amb <section begin=Nom del fragment/> i <section end=Nom del fragment/>. Té avantatges i inconvenients: concentra manteniment i redueix la superpoblació de micro-plantilles, però una manipulació incorrecta de l'article de text té repercussions transversals com si manipules el common.css o similar.

Preguntes:

  • Es poden niar?. Vull dir, que passa si el text "extret" conté un {{Extracte}} dins seu ? Suposo que les plantilles que hi hagi dins el text a extreure s'executen abans de copiar-se.
  • Hi ha algun avís o marca al text copiat per a què si hom ho canvia sigui conscient que tindrà afectació a tercers articles ?. O bé, hi ha forma de traçar/mapejar les dependències?
  • Què passa si la faig servir per extreure continguts d'una plantilla ? Es pot copiar codi entre plantilles? quina és la prelació a l'hora de fer la transclusió ?

Bona feina, Jordi.

Merci,

Jmarchn (discussiócontribucions)

@Amadalvarez Com pots seguir Extracte és una plantilla (i mòduls) que em vaig trobar casualment fent traduccions de la COVID anglesa, després se'm va ocórrer que també serviria la plantilla que he creat (Extracte de llista desplegable) pel que he fet servir (quelcom molt concret, poc exportable i que mostro en el segon paràgraf de la resposta a n'en Pere).

Més enllà d'això i de la traducció de la documentació d'Extracte no he fet cap altre prova. Segurament l'ús més adequat seria un ús com el que n'he fet, probablement caldria posar un avís de no eliminar les <section...> i això és un punt feble d'aquesta plantilla. Però no he fet les proves per poder respondre a les teves preguntes i, potser, anar més enllà del tipus d'ús que n'he fet no sigui el més raonable (per la manca de traçabilitat).

Esperant reprendre el treball amb les infotaules a la que m'afluixi la feina. Fins aviat.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

D'acord. Ho provarem. Merci !

Resposta a «Plantilles Extracte i Extracte de llista desplegable»