Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Bloqueig de la Viquipèdia a Myanmar: comunicat?

4
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Segons Netblocks, l'accés a la Viquipèdia en tots els idiomes ha estat bloquejat a Myanmar arran del cop d'estat. Creieu que hauríem de posicionar-nos comunitàriament amb un comunicat a Viquipèdia:Sala de premsa? Independentment que la WMF o altres entitats decideixin fer-ho públicament, diria que estaria bé no dependre'n i demostrar múscul de compromís interlingüïstic. Què en penseu?

Medol (discussiócontribucions)

Estic totalment d'acord, em sembla que un posicionament clar a la comunitat viquipedista respecte a aquesta qüestió és necessària. Ara bé, abans caldria tenir clara la informació, sembla més aviat que són talls intermitents a la nit des de fa sis dies no?

Amb motiu d'aquest fet i com a petita resposta protesta potser també es podria iniciar algun tipus de viquiprojecte de creació d'articles relacionats amb Myanmar.

Alvaro Vidal-Abarca (discussiócontribucions)
KajenCAT (discussiócontribucions)

Penseu que s'ha de tenir en compte que Myanmar no ha sigut l'únic estat en els últims dos anys; almenys altres 21 també han patit talls (i inclús amb una gravetat major que Myanmar; Índia, Bielorússia, Síria, Iraq, Pakistan i Etiòpia). Per aquest motiu, no vec el sentit de fer un comunicat criticant els talls d'internet per part del règim de Myanmar i no de Bielorússia o Índia, però si es fes, m'agradaria que fos extensiu a més països on també s'han fet aquestes pràctiques.

Tanmateix, la iniciativa de Medol d'un viquiprojecte em sembla molt bona idea.

Resposta a «Bloqueig de la Viquipèdia a Myanmar: comunicat?»