Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Josepvmarin (discussiócontribucions)

Bona tarda, en l'article Modest Moreno i Morera, que vaig iniciar ja fa força temps i no he tornat a posar-m'hi, voldria afegir diversos registres d'autoritat que he trobat, per augmentar la qualitat, legitimitat i acabar amb la suposada falta de neutralitat.

Però no sóc un editor avesat, i no he trobat la forma de fer-ho, em podríeu ajuda?: Estic començant a cercar més, he trobat de moment aquests:

ISNI https://isni.org/isni/0000000051099144

LCCN http://id.loc.gov/authorities/names/no2008138503


Gràcies,

Josep

Josepvmarin (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola @Josepvmarin

Quan entres a l'article, a la part esquerra tens el menú de Viquipèdia. Trobaràs un enllaç que diu "Element a wikidata". Aniràs a la pàgina de WD d'aquest item, on són tots els camps emmagatzemats en la base de dades. A la part final estan els identificadors. Afegeix un de nou: a la cerca del camp escrius, per exemple, Identificador ISNI i després el nº que tens. El mateix, successivament, amb la resta d'identificadors que hagis trobat.

Qualsevol dubte, em fas ping i ho mirem. Gràcies

Josepvmarin (discussiócontribucions)

Que és fer ping? :)

Cataleirxs (discussiócontribucions)

En les pàgines de "xat" (la taverna i les pàgines de discussió), quan estàs escrivint una resposta, et surten diverses icones (edició de text, incloure enllaços i citar a altres usuaris). Quan menciones a altres usuaris, aquests reben un avís a la seva bústia d'entrada. Això és un "ping". @Josepvmarin

P.D. Encara que estiguis responent un missatge deixat per un altre usuari, si no li fas ping, potser no rebrà la notificació.

Josepvmarin (discussiócontribucions)

Vale, una nova pregunta... o 2


On diu data naixement, surt entre parèntesi 64/65 anys. Això no sé si ho he posat jo, no crec, crec que és innecessari, com es pot treure?


2, per entrar una foto i un curt vídeo de primer pla de les mans tocant el piano una determinada peça, que després crec que enllaça directament a l'article públic, no recordo com ho havia fet. A wikidata? O com? Gràcies, salut. Ara potser pararé una mica i sortiré d'aquí una estona a fer un cafè :) Més endavant vull posar la discografia del músic, i tindré dubtes també, per exemple estructurar millor l'article, que vagi per parts, però ja veurè.

Josepvmarin (discussiócontribucions)

On diu data naixement, surt entre parèntesi 64/65 anys. Això no sé si ho he posat jo, no crec, crec que és innecessari, com es pot treure? @Cataleirxs

Josepvmarin (discussiócontribucions)

Gràcies, ho miraré, però em sembla que necessitaré més ajuda.

Pregunta: entenc que per això s'ha d'entrar a wikidata, i no al mateix article?

També haig de dir que vaig posar en el seu moment a wikidata una foto i alguna altra dada de la persona de l'article, foto de la meva propietat, i m'ho van esborrar... dient que... no era propietat meva, una foto que jo havia fet. Bé, imagino que això passa.

Em porta a una altra pregunta, que ja en el seu moment faig fer i interactuar a wikidata, per entrar una foto i modificar alguna dada, per on entro?


Gràcies@Cataleirxs (això de mencionar és fer ping?)

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Veig que ja has entrat a WD a afegir info, ben fet. Compte, t'he revertit els canvis del prenom i cognom i he afegit el "nom en la llengua materna", que suposo és el que volies incloure.

De les imatges esborrades, no tinc manera de saber-ho. Un cop se suprimeixen, crec que no queda cap registre. Per carregar-les de nou, tens dues opcions:

  • La ràpida (abreujada): des de l'article de viquipèdia, entres en el mode d'edició, ves al punt on vols que surti la foto, clica al menú superior "Insereix", després "Imatge i multimèdia" i després "carrega". Segueix les pases, sobretot marca la casella on diu que la foto és teva.
  • La correcta: al menú de l'esquerra tens una opció que diu "carrega a Commons". Quan carreguis les imatges (pots afegir més d'una alhora), després hauràs de tornar a l'edició del teu article per incloure-les.
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Bon dia @Josepvmarin

Et contesto aquí a sota, per ser més ordenats. La infotaula mostra l'edat calculant-la amb la info carregada a wikidata. Com allà només surt l'any de naixement i no la data sencera, a la infotaula es mostra aquest marge de +/- 1 any.

Sobre com carregar les imatges i vídeo, llegeix sisplau el comentari meu immediatament anterior a aquest.

Gràcies.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

- Sobre les imatges que et van ser esborrar al gener, he trobat això: https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Deletion_requests/Files_uploaded_by_Josepvmarin

Si tornessis a carregar-les, molt probablement acabin sent esborrades de nou.


- Arran de l'altra conversa que has obert de 'Denúncia', he trobat aquest comentari teu sobre la teva participació en aquest article: https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Tema:W0ps2db68with6jw&topic_showPostId=w0rmx2fueknsexuq#flow-post-w0rmx2fueknsexuq

Si tens relació (la que sigui, parentesc, amistat, professional, sou veïns...) amb el biografiat, no pots seguir redactant l'article. Encara més si és el propi Modest Moreno qui et facilita material per completar-lo. Aportar registres farà que l'article no s'esborri, però no hauries de ser tu qui l'editi.

Resposta a «Afegir registres d'autoritat»