Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Dubte sobre redireccions

4
Resum per Paucabot

Redireccions de noms incorrectes

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Bon dia, Pau: Estic cercant què hi enllaça a cada municipi perquè hi ha topònims que es varen redireccionar al seu municipi molt abans de ser creats a Wd, per exemple Montcal, per a dirigir-los a la llista de topònims corresponent. I m'he trobat amb aquesta pàgina Cornella del Terri redireccionada, com veuràs, a la forma correcta "Cornellà del Terri", amb accent. He vist altres redireccions per l'estil. Em penso que no s'haurien de fer aquestes redireccions, perquè en certa manera permeten que topònims incorrectament escrits es donin per bons (es mostraran en blau, no en vermell). Pensava demanar la seva destrucció, però abans vull sortir de dubtes fent-te aquesta consulta.

Altres casos similars a aquest són les redireccions innecessàries, com Falls del Niàgara i Fall del Niàgara, i altres, que un editor de la pàgina Cascada es va treure del barret en els seus incomprensibles intents d'evitar la paraula "cascada" (li fa esgarrifança: és un castellanisme) i aflorar altres denominacions (d'ús molt local). Dic innecessàries perquè podia haver posat Falls del Niàgara. I sort que no se li va acudir crear altres pàgines redirigides, com "Sallent del Niàgara" o "Sallents del Niàgara". Repassa com ha quedat la pàgina citada. Jo intentaré fer-li veure que ha de deixar la pàgina com estava, però jo no la rectificaré, vull evitar una guerra d'edicions.

A les meves lletanies hi afegiré: Dels hiper-ortodoxes..."Libera nos, Domine". Però, per altra banda, reconec que convé que hi siguin! Que passis un Feliç Nadal i Bon Any Nou.

Paucabot (discussiócontribucions)
Isidre blanc (discussiócontribucions)

He donat una ullada a les converses que tens recopilades sobre aquest tema. M'han ajudat a entendre millor el problema. Probablement podríem aprofitar les redireccions a noms incorrectes fent el següent: per exemple: estic editant, escric Cornella del Terri (sense accent) i creo l'enllaç [[]] ; com que Cornella del Terri està redireccionat a Cornellà del Terri i té la categoria de Redireccions de noms incorrectes, l'aplicació canviarà el meu redactat per Cornellà del Terri. Corregeix automàticament el meu error ortogràfic. És el que fan a Commons: si reanomeno una categoria, a la categoria vella es crea una redirecció a la nova i en endavant quan categoritzi, tant farà que escrigui la categoria vella com la nova, sempre agafarà (i mostrarà) la nova. No sé si se n'ha parlat d'aquesta possibilitat i si és factible, però seria una bona solució. D'aquí en endavant, es clar.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon vespre, Isidre. No sé si això que dius es pot fer. Aquí ni tan sols tenim implementat això que comentes de Commons, però és que això que tu dius només afecta a les categories (i no als simples enllaços wiki) ...