Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Nòesis?

4
Resum per Mercè Piqueras

Resolt. Es fa automàticament en fer el reanomenament.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

He fet un canvi en el títol d'un article però tinc un dubte si caldria fer una redirecció des del títol anterior. En la llista de paraules del 81è diumenge de les referències hi havia la paraula nòesis. M'ha picat la curiositat i he clicat per esbrinar quin era el significat d'aquest terme.

A part del fet que fins a la meitat de l'article no n'hi ha una definició, m'ha sobtat que el terme en català fos 'nòesis' i no pas 'nòesi' (o 'noesi'), com en altres termes derivats del grec amb la mateixa terminació. Aleshores he fet una cerca i he trobat que el Diccionari de la Gran enciclopèdia catalana escriu 'noesi' i també ho escriu així el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans. També he trobat una col·lecció de manuals de preparació per a l'examen de filosofia de les PAU que duu com a títol general Noesi.

Per tant, m'ha quedat clar que el terme correcte és 'noesi' i he reanomenat la pàgina. Però penso que potser caldria fer una redirecció per si algú busca aquest concepte escrit 'nòesis'. I aquí ja no sé com fer-ho. Ho pot fer algú?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Ja està feta (automàticament). Quan reanomenes un article, per defecte i si no marques la casella contrària, se'n crea una redirecció des de l'antic (també des de l'antiga discussió cap a la nova). En aquest cas ja està tot fet. Jo també tinc la pràctica de deixar redireccions de paraules o conceptes que poden tenir errors fruit de la interferència de castellà, anglès o francès. Salut!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Quan hi ha o es crea una redirecció amb un nom incorrecte es pot aprofitar l'eina "què hi enllaça" del menú de l'esquerra per trobar els articles on es fa servir la forma incorrecta i arreglar-los (en aquest cas només n'hi havia un).

Pau Colominas (discussiócontribucions)

A més, aquestes redireccions incorrectes tenen una categoria pròpia (tot i que la categoria es pot omplir molt més de l'ús que se'n fa actualment). És la categoria Categoria:Redireccions de noms incorrectes.

Resposta a «Nòesis?»