Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:KajenCAT

Resum per KajenCAT

Inactivitat.

Brunnaiz (discussiócontribucions)

Bona nit, @KajenCAT. Res, volia demanar-te dues qüestions separades:

  • Volia saber quin truc pretenies explicar-me referent a la categorització aquí.
  • A més, si fos possible, m'agradaria unir-me al grup de Signal de Joves Viquipedistes. No sé gaire qui porta aquest tema, però com que en formes part potser m'hi pots orientar.

Fins aviat!

KajenCAT (discussiócontribucions)

Bon dia, Brunnaiz,

no havia vist que m'havies comentat (el proper cop amb el {{ping}} m'ho notificaràs).

Doncs mira és un truc que em va explicar en Pere prlpz. Per exemple, fa poc em vaig donar compte que existia la Categoria:Sèries de televisió per any d'inici i Categoria:Sèries de televisió per any de finalització, però en la darrera categoria només existia la subcategoria Categoria:Sèries de televisió acabades el 2011 que el vas crear tu setmanes enrere. Llavors he anat creant les subcategories per cada any des de 1995 fins 2022. Com?

Pel que tinc entès, hi ha dues formes: amb Petscan (suposo que saps com funciona) i emmirallar-te amb una categoria completa sobre el tema ja existent en una altra llengua (normalment sol ser en.wiki) o Petscan amb consulta al SPARQL (si a Wikidata està completa).

Jo com que no domino SPARQL només he anat fent Petscan amb categories generalment angleses com és el cas de l'exemple. Òbviament no és al 100% completa en algunes coses, però bastant la veritat. Però si vols crear categories més locals o sobre els Països Catalans o Catalunya, en la majoria dels casos sortirà més a compte fer-lo una per una o la segona opció que t'he dit si es recull a Wikidata.

Llavors, en el cas que es tracti d'una categoria que té un referent a una altra llengua, el que faig és cercar-los al Petscan. Suposo que ho saps fer, però per si de cas

  • Language = en (si és en.wiki, si és es.wiki doncs seria es, i així)
  • Depth = número (depen de la categoria de referència)
  • Categories = escric la categoria de referència (Sense el "Category:" inicial)
  • Other sources>Use wiki=cawiki (així els resultats els veuràs en l'article de ca.wiki i no de la llengua que has agafat)
  • Wikidata>Site links>Has all of these site links=cawiki (sense això, buscaries tots els articles de la llengua de referència independentment si existeix al ca.wiki)

Un cop que veus que val la pena (i preveus que tindrà almenys 5 articles), llavors afegeix la següent opció:

  • Output>Format=Pagepile (ens interessa que els resultats s'exportin en format Pagepile)

Amb el codi que genera amb el Pagepile, vas a crear un nou "batch" a QuickCategories en aquest enllaç.

  • PagePile ID = el codi que s'ha generat al Petscan
  • Actions = Llegeix les instruccions que t'ho explicaran millor que jo (nota: les categories que hi especifiquis han d'anar sempre amb la paraula anglesa "Category:")
  • Title = opcional

I ja està, l'hi dones "Submit batch", comproves el llistat i l'hi tornes a donar definitivament. L'única cosa complicada en aquest carrer pas és preveure totes les categories possibles. Per exemple, si vols categoritzar un sanmarinés en una Categoria:Polítics sanmarinesos, cal mirar quines categories podrien estar l'article que vols categoritzar.

En aquest cas a Actions del batch de QuickCategories posaria això: +Category:Polítics sanmarinesos|-Category:Sanmarinesos

Per què? Així no només afegeix la categoria nova que volem crear, sinó també esborrem les possibles categories redundants (més info aquí)

Qualsevol dubte m'ho comentes!

KajenCAT (discussiócontribucions)

I respecte el grup Jove, ho has de comentar al @Xavier Dengra:

Salut!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Brunnaiz des que no el dinamitzo (que tampoc té sentit essent el que més lluny viu), ningú altre hi ha pres les regnes i ha acabat en abandó i silenci total, que és una llàstima i malaguanyat. Però si tens ganes de revifar-lo, serà un plaer: obre'm per privat a qualsevol xarxa social amb el teu mòbil i t'hi afegeixo. Bona setmana a tots dos!