Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Bones, fa uns dies que vaig creant articles sobre empreses de fotografía i veig que algunes no tenen la imatge del logotip a Commons. Quins passos s'haurien de seguir per obtenir de forma lliure la imatge del logotip o s'ha de crear de zero amb algun programa d'edició? Gràcies i salut

Pere prlpz (discussiócontribucions)

És irrellevant si et baixes el fitxer o si en fas una còpia de zero amb un programa o amb aquarel·les i un pinzell: els drets d'autor del disseny del logo són del seu autor o de l'empresa i no el pots fer servir sense permís. Aleshores, per fer servir un logo necessites el permís de qui en tingui els drets. Si aquest és el cas, pots veure c:Commons:Volunteer Response Team.

Una excepció són els logos massa simples com per atreure drets d'autor. Sobre això pots veure commons:Commons:Threshold of originality.

I hi hauria la possibilitat de carregar localment a la Viquipèdia imatges no lliures, però aquesta opció està desactivada en espera que aprovem una política que ho permeti.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per la resposta, veig que és un tema força extens i que depen del pais a vegades, fare una ullada als articles que em dius. Pel que entenc a primer cop d'ull, el logo de Viltrox per exemple podria carregar-se directament a commons?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Sí, tal com diu en @Pere prlpz, hi ha logos que són tan senzills que no sobrepassen el llindar d'originalitat. El de Viltrox, que només és text pla, n'és un exemple. El pots penjar a Commons fent clic a «Aquest fitxer no és fruit del meu propi treball» i emplenant a l'autoria «Viltrox» i a origen la URL del portal d'on l'has obtingut en millor resolució.

Hauries d'escollir, en la llicència, el desplegable que diu «Una altra raó no s'esmenta més amunt» i en la caixa de text posar-hi el codi {{PD-logo}}{{Trademarked}}. Quan fas clic a la previsualització, veuràs que són les dues etiquetes de llicència i les més habituals en aquesta mena de càrregues de logos molt simples. Li dones una descripció de fitxer, la data de càrrega i les categories en anglès que corresponguin (pots guiar-te mirant quines té Category:Nikon). Salut!

Bernatargentona (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Els veig correctes, @Bernatargentona! Ara bé, en la mesura del possible, prova de ser més generós amb les categories perquè els fitxers estiguin millor indexats. Bona feina!

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Merci Xavier, intentare posar més categories com dius. Moltes gràcies per l'ajuda

Bernatargentona (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Està perfecte, @Bernatargentona! Càrrega, descripció, citació d'origen i d'autoria, i també llicència correcte. Bona feina. Només hi he canviat les categories del final per unes de més precises: "Logos of electronics manufacturing companies" i "Logos of audio equipment manufacturers", que són més precises que "Logo". Salut!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Jo el veig bé. L'únic dubte és si a Commons a algú li semblarà que passa el llindar d'originalitat del país que sigui rellevant, però per mi això és prou complicat com per que la millor opció sigui esperar a veure què passa.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Moltes gràcies als dos, el tema d'originalitat a vegades em fa dubtar per si el logo és prou simple per entrar a Commons.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

@Pere prlpz @Xavier Dengra

He pujat tres logos nous a commons, el meu dubte és si aquest de Z CAM seria valid per pujar, per la forma mateixa del logotip? https://www.videostar.com/wp-content/uploads/2020/11/ZCAM-Logo_black.png

Aquests són els altres que he pujat:

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:TTArtisanlogo-blk@4x.png

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cokin.jpg

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Descarga.webp

Amb les banderes i escuts de pobles com funciona o on puc llegir al respecte de les llicencies de drets d'autor d'aquestes?

Merci i salut

KRLS (discussiócontribucions)

Penso que el llindar de l'originalitat és quelcom subjectiu. En el primer cas, a mi em sembla que estaria protegit; en el segon cas, em semblaria discutible (encara que les T són línies simples); en el tercer i quart cas, per mi no superarien el llindar d'originalitat.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Pels logos caldria saber en de quin país venen i veure que diu sobre aquell país a commons:Commons:Threshold of originality. La veritat és que quan agafo el que em sembla original a mi i comparo amb aquesta pàgina m'enduc sorpreses pels dos costats.

A partir d'aquí pots carregar els casos límit a veure què passa o pots preguntar primer a commons:Commons:Village pump/Copyright.

Pels escuts i banderes de pobles: el blasonament és lliure, les imatges no. O sigui, pots llegir el blasonament i dibuixar l'escut d'acord amb aquest blasonament, i aleshores tu tens els drets d'autor sobre el teu dibuix de l'escut. Ara bé, els drets d'un dibuix de l'escut que trobis per Internet són del seu autor i no és lliure.

Si et cal, hi ha alguns editors que dibuixen escuts i a la viquipèdia en castellà fins i tot en tenen un viquiprojecte.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per la informació, comentare per commons aviam si és correcte el logotip de TTartisan

Resposta a «Dubte logotips»