Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Nota de premsa de progrés de 2023 com a prèvia als 750.000

4
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

De tant en tant va bé que ens fem notar als mitjans i el 15 de gener, amb motiu de l'aniversari de la fundació del projecte, en @Pau Colominas havíem parlat que potser convé publicar una nota de premsa amb les estadístiques més destacades del 2023. Hi ha diverses estadístiques molt remarcables (sobretot després dels canvis d'algoritme a Google i també de progrés comunitari) i creiem que val més la pena si les reunim i emetem a títol conjunt i oficialment que no pas des de comptes individuals i amb comptagotes o sense prou context.

Això també permetrà que, quan arribem als 750.000 articles en tres o quatre de mesos, el nou anunci nostre no sigui tan dens i la premsa ja tingui dades i material "fresc" específic de la versió en català i potser voldrà dedicar més temps a reportatges o entrevistes més en profunditat sense recórrer als tòpics de fa vint anys.

Ja direu què en penseu. De moment els dos tenim un bon recopilatori de dades, però podem treballar una mica el format en aquest fil i si teniu dades que creieu molt destacables, les podem anar dibuixant i agrupant totes amb el mateix estil i fil conductor.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

(Això vol dir que si hi esteu d'acord, a banda de donar-nos l'aprovació us demanem una mica d'ajuda a fer-la possible i donar-nos idees o dades concretes que trobeu importants que hi siguin!)

Vallue (discussiócontribucions)

Quan fem difusió dels projectes wikimedia trobo a faltar una major difusió de les imatges a Commons, així com posar en valor les més consultades, les de major qualitat en general, o la comunicació de les imatges del dia, mes i any. Informar sobre aquells usuaris que mes imatges pugen també seria una bona estratègia a implementar.

Especialment pels editors novells, molts dels articles entren millor pel contingut visual que pel textual. Seria una bona pràctica incidir en l'alliberament d'imatges, i la conscienciació en implementar llicències obertes en els arxius gràfics, per tal que s'ampliï la necessitat de disposar de recursos gràfics que es puguin utilitzar lliure i globalment.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Gràcies pel comentari, @Vallue. Hi coincideixo plenament. Com falten menys de 36 hores pel dia 15 i en @Pau Colominas i jo no hi arribem sols, en vistes que la proposta no ha generat interès, ho deixarem córrer i no ho tirarem endavant. Potser això que dius es pot preparar amb antelació en una altra ocasió, sobretot de cara als 750.000 que hauríem de teixir-lo bé comunicativament. Però calen mans. Salut.

Resposta a «Nota de premsa de progrés de 2023 com a prèvia als 750.000»