The Laundromat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Laundromat
Fitxa
DireccióSteven Soderbergh Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióScott Z. Burns Modifica el valor a Wikidata
GuióScott Z. Burns Modifica el valor a Wikidata
MúsicaDavid Holmes Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNetflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena2019 Modifica el valor a Wikidata
Durada95 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeCalifòrnia Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAR Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióPanamà Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt5865326 Filmaffinity: 618904 Allocine: 264753 Rottentomatoes: m/the_laundromat Letterboxd: the-laundromat-2019 Allmovie: v718646 TCM: 2170056 Metacritic: movie/the-laundromat TMDB.org: 517909 Modifica el valor a Wikidata

The Laundromat és una pel·lícula estatunidenca biogràfica i de comèdia dramàtica de 2019 dirigida per Steven Soderbergh, que compta amb un guió de Scott Z. Burns. És protagonitzada per Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas, Jeffrey Wright, David Schwimmer, Matthias Schoenaerts, James Cromwell, i Sharon Stone.

El film es va preestrenar al Festival Internacional de Cinema de Venècia l'1 de setembre de 2019.[1] Va ser estrenada el 27 de setembre de 2019, abans de publicar-se el 18 d'octubre de 2019 a Netflix.

Sinopsi[modifica]

La pel·lícula parla d'Ellen Martin (Streep), les vacances somiades de la qual prenen un tomb equivocat i la porten a un món de tractes tèrbols que poden rastrejar-se fins a un bufet d'advocats de la Ciutat de Panamà. Aquest està dirigit per els socis financerament seductors Jürgen Mossack (Oldman) i Ramón Fonseca (Banderas). En un impactant desenllaç, ella prompte s'adona que la seua situació és una gota en l'oceà entre els milions d'arxius vinculats al tràfic de drogues, l'evasió de capitals, el suborn d'altres empreses il·legals dels líders polítics més rics i poderosos del món.[2]

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. The Laundromat
  2. Lang, Brent. «Toronto Film Festival: ‘Joker,’ ‘Ford v Ferrari,’ ‘Hustlers' Among Big Premieres» (en anglès). Variety, 23-07-2019. [Consulta: 23 octubre 2019].

Enllaços externs[modifica]