The Spaceguard Foundation

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióThe Spaceguard Foundation

LemaNec cum fiducia inveniendi. Nec sine spe.
Dades
TipusOrganització sense ànim de lucre
Camp de treballastronomia
Forma jurídicafundació Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació26 de març de 1996[1], Frascati
FundadorE. Shoemaker, D. Steel, A. Carusi i el Grup de Treball sobre els objectes propers a la Terra (WGNEO) de la Unió Astronòmica Internacional[1]
Activitat
ProdueixSistema Spaceguard
Governança corporativa
Seu

Lloc webspaceguard.esa.int, mirrored at spaceguard.iasf-roma.inaf.it

The Spaceguard Foundation  (SGF) és una organització privada amb seu a Frascati, Itàlia, on el propòsit és estudiar, descobrir i observar objectes propers a la Terra (NEO) i protegir la Terra de la possible amenaça de la seva col·lisió. La fundació és apartidista, apolítica i sense ànim de lucre,[2] i actua com l'organització internacional que agrupa les organitzacions Spaceguard en diversos països, així com els astrònoms i organitzacions interessades en les activitats de la fundació individuals.

La fundació es va establir a Roma el 1996. Des de llavors, s'ha mogut en l'Institut de Recerca Espacial Europea (ESRIN) a Frascati.[3] A partir de 2007, l'astrònom italià Andrea Carusi dirigeix la fundació.

El Sistema Spaceguard[modifica]

El Sistema Spaceguard és un conjunt d'observatoris que realitzen observacions d'objectes propers a la Terra (NEO).[4] El node central Spaceguard, el lloc web de la fundació, gestiona la col·lecció i proporciona als observatoris serveis que optimitzin la coordinació internacional de les NEO. Els observatoris individuals del sistema participen en aquests serveis de manera voluntària. A partir de 2007, tots els observatoris en el sistema són amb base a terra.

Organitzacions afins[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Brief history of the Spaceguard Foundation». The Spaceguard Foundation. Arxivat de l'original el 2004-01-26. [Consulta: 3 febrer 2007].
  2. «English translation of the By-laws of The Spaceguard Foundation». Arxivat de l'original el 2004-04-17. [Consulta: 12 desembre 2016].
  3. «Planetary Defense». Arxivat de l'original el 2015-05-26. [Consulta: 12 desembre 2016].
  4. «The Spaceguard System». Arxivat de l'original el 2003-07-24. [Consulta: 12 desembre 2016].

Enllaços externs[modifica]