The Spoilers

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Spoilers
Fitxa
DireccióRay Enright
Protagonistes
Marlene Dietrich
Randolph Scott
John Wayne
Director artísticJack Otterson
ProduccióFrank Lloyd
Dissenyador de produccióJack Otterson Modifica el valor a Wikidata
GuióLawrence Hazard
Tom Reed
a partir de la novel·la de Rex Beach
MúsicaHans J. Salter
Charles Previn
FotografiaMilton R. Krasner
MuntatgeClarence Kolster
VestuariVera West
ProductoraFrank Lloyd Productions
DistribuïdorUniversal Pictures
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1942
Durada87 minuts
Idioma originalanglès
RodatgeCalifòrnia Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enThe Spoilers (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gènerewestern
Lloc de la narracióAlaska Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt0035369 Filmaffinity: 777673 Allocine: 53517 Letterboxd: the-spoilers Allmovie: v46161 TMDB.org: 43785 Modifica el valor a Wikidata

The Spoilers és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Ray Enright estrenada el 1942.

Argument[modifica]

El 1900, a Nome, a Alaska, els descobridors de fonts auríferes veuen les seves explotacions amenaçades per l'afluència de buscadors d'or vinguts d'arreu dels Estats Units. Roy Glennister i Al Dextry es defensen contra un cert Galloway, que intenta apropiar-se del seu terreny. Els dos socis tenen darrere d'ells Cherry Malotte, dona influent a qui pertany el saloon de la ciutat, i que manté una relació amb Roy.

Arriben a Nome Alexander McNamara, comissari de l'or, el jutge Horace Stillman, i la seva neboda Helen Chester. Són enviats pel govern per tal d'aportar a la ciutat un mínim de justícia. Roy és de l'opinió de confiar en els dos homes de lleis per arreglar el conflicte de Galloway, Mentre Al, desconfiat, prefereix defensar les seves terres amb el seu fusell anomenat Betty. Finalment, Roy accepta confiar al banc la caixa forta que conté els fruits del seu treball, durant els pocs dies necessaris del procés. Durant aquest temps, Helen s'enammora de Roy mentre Cherry atreu les cobdícies de McNamara.

Quan arriba l'hora del veredicte, el jutge Stillman pronuncia que la decisió s'ajorna 90 dies. A més, bloqueja la caixa forta dipositada al banc i a Roy li prohibeix de recuperar-la. Tots els miners comprenen aleshores que McNamara i Stillman són dos homes corroptes que han vingut a aprofitar-se de la situació. Es reagrupen per ajudar Roy i Dextry. Al principi, roben el banc per tal d'agafar el cofre. Durant el robatori, el xèrif és abatut per un home que apuntava a Roy. McNamara ho aprofita per acusar aquest i el fa empresonar per homicidi.

Els dos pirates preparen una trampa: preveuen deixar escapar-se Roy per tal de poder abatre'l legítimament quan intenti escapar-se. Feliçment, Helen s'oposa a aquest homicidi i avisa Cherry del pla. Aquesta va a la presó per salvar Roy. Una vegada escapat, reagrupa de nou els honrats miners i junts recuperen el terreny de Roy i Dextry per la força.

Quan veu que la partida és perduda, el jutge intenta fugir, però Roy arriba a temps per agafar-lo. Pel que fa a McNamara, Cherry usa el seu encant per entretenir-lo durant les hostilitats. Quan intenta forçar Cherry, arriba Roy. Els dos homes es barallen llavors en el saloon. Finalment, els bandits són detinguts i lliurats a la justícia.[1]

Repartiment[modifica]

I, entre els actors que no surten als crèdits:

Premis i nominacions[modifica]

Nominacions[modifica]

Referències[modifica]

  1. «The Spoilers». The New York Times.