Tina McElroy Ansa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaTina McElroy Ansa
Biografia
Naixement18 novembre 1949 Modifica el valor a Wikidata (74 anys)
Macon (Geòrgia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Grup ètnicAfroamericà Modifica el valor a Wikidata
FormacióSpelman College
Mount de Sales Academy (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciónovel·lista, periodista, assagista Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Localització dels arxius
Premis

Lloc webtinamcelroyansa.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0030501 Modifica el valor a Wikidata

Tina McElroy Ansa (Macon, 18 de novembre de 1949) és una novel·lista, directora de cinema, professora, empresària i periodista estatunidenca d'ètnia afroamericana.[1][2][3] Les seves obres han aparegut als diaris i revistes: Los Angeles Times, Newsday, The Atlanta Constitution, Florida Times-Union, Essence Magazine, The Crisis, Ms. Magazine, Amèrica Magazine, i Atlanta Magazine.[4]

Vida personal[modifica]

Va néixer amb el nom de Tina McElroy a Macon (Geòrgia). Fou filla de Walter J. I Nellie McElroy. Va créixer al barri de Pleasant Hill de la ciutat en què va néixer.[4] Ansa es va graduar a la Universitat Spelmant[5] i es va casar amb Jonée Ansa, un director de cinema. Ansa Vides viu a St. Simons Island, Geòrgia on ella i el seu marit fan pel·lícules jjunts.

Carrera com a escriptora[modifica]

Després de graduar-se a la universitat i de treballar durant molts anys en diverses posicions a la Constitució d'Atlanta, Ansa va escriure diverses novel·les i va ser una col·laboradora habitual en nombrosos diaris, entre els quals destaquen Los Angeles Times, Newsday, i Atlanta Journal-Constitution.

Les obres de ficció d'Ansa retraten una varietat de dones negres en el Sud dels Estats Units modern, amb una barreja de la tradicional superstició sobrenatural. La seva primera novel·la, Baby of the Family, considerat com a Llibre Notable de l'Any per The New York Times. Baby of the Family també va estar considerat com un best-seller afroamericà per la List for Paperback Fiction. Al mes d'octubre de 2001, Baby of the Family fou escollida pel Georgia Center fo the Book com unn dels 25 llibres que tots els georgians haurien de llegir." El llibre va ser seleccionat per la American Library Association Best Bookds for Young Adults el 1990, el 1989 va guanyar el premi Georgia Authors Series.

Instrueix tallers d'escriptura creativa a la Universitat Spelman, la Universitat Emory, i al Coastal Georgia Community College. Ansa I el seu marit actualment estan adaptant per al cine l'obra Baby of Family, una pel·lícula que estarà protagonitzada per Alfre Woodard, Loretta Devine, Sheryl Lee Ralph, Vanessa Un. Williams, Todd Ponts, Pam Grier.

El març 2007, Ansa va llançar una empresa editorial independent, DownSouth Press, focalitzada en la literatura afroamericana.[3] La seva cinquena novel·la, Taking After Mudear, va liderar la llista de DownSouth Press a la tardor de 2007.[6][7]

Obres[modifica]

Referències[modifica]

  1. Ted Wadley, "Tina McElroy Ansa (born 1949)" Arxivat 2012-02-07 a Wayback Machine., The New Georgia Encyclopedia, October 28, 2005.
  2. «Amazon.com: Tina McElroy Ansa: Books, Biography, Blog, Audiobooks, Kindle». www.amazon.com. [Consulta: 25 novembre 2017].
  3. 3,0 3,1 «Tina McElroy Ansa». www.goodreads.com. [Consulta: 25 novembre 2017].
  4. 4,0 4,1 «Tina McElroy Ansa». HarperCollins US. Arxivat de l'original el 1 de desembre 2017. [Consulta: 25 novembre 2017].
  5. «SPELMAN COLLEGE CELEBRATES 130 YEARS OF EDUCATING WOMEN FOR LEADERSHIP AND SERVICE». www.spelman.edu. [Consulta: 25 novembre 2017].
  6. «Tina McElroy Ansa, one of Many Authors Published by DownSouth Press an Imprint of DownSouth Press». AALBC.com, the African American Literature Book Club. [Consulta: 25 novembre 2017].
  7. «Novelist Launches Indie Press». .

Enllaços externs[modifica]