Tom Welling

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaTom Welling

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement26 abril 1977 Modifica el valor a Wikidata (46 anys)
Putnam Valley (Nova York) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióOkemos High School
Salesianum School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor de televisió, model, productor de televisió, productor de cinema, actor de cinema, director de cinema, director de televisió Modifica el valor a Wikidata
Activitat2000 Modifica el valor a Wikidata –
Família
CònjugeJamie White (2002–2015), divorci Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webtomwelling.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0919991 Allocine: 89552 Rottentomatoes: celebrity/tom_welling Allmovie: p298792 TCM: 1533505 TV.com: people/tom-welling TMDB.org: 11824
Facebook: TomWelling Instagram: tomwelling_ Musicbrainz: 09f6e380-b8ad-4fab-9de2-d57f14dcc9a7 Modifica el valor a Wikidata

Thomas John Patrick "Tom" Welling (Putnam Valley, Nova York, 26 d'abril de 1977) és un actor, director, productor i ex-model conegut pel seu paper de Clark Kent a la sèrie de televisió Smallville.

Biografia[modifica]

Fill d'un executiu retirat de la General Motors i una mestressa de casa, té dues germanes més grans i un germà més petit, Nicholas, que també és actor. Va escollir ser paleta i viure a la casa dels seus pares. Un caçatalents el va descobrir quan tenia 22 anys, i li va suggerir treballar com a model. Després d'uns quants anys viatjant per tot el món, Welling es va començar a interessar per l'actuació.

El seu primer treball important com a actor va ser a la sèrie de televisió Judging Amy, on hi aparegué en sis episodis. També va aparèixer a les sèries Special Unit 2 i Undeclared amb papers menys rellevants. Va obtenir el paper de Clark Kent per la sèrie Smallville en una audició a nivell nacional amb l'objectiu de trobar una cara nova. Welling es va negar dos cops a interpretar el paper abans d'acceptar.

Welling també va intentar fer el pas a la pantalla gran amb pel·lícules com Cheaper by the Dozen amb Steve Martin, Cheaper by the Dozen 2, i el remake Terror en la boira, l'any 2005.

A partir de la novena temporada de Smallville, es convertí en productor de la sèrie, i un any més tard, en productor executiu. També va desenvolupar una sèrie per The CW, Hellcats, on en fou el productor executiu. La sèrie va durar una temporada i finalment no va ser renovada.

Filmografia[modifica]

Cinema[modifica]

Any Títol Paper Notes
2003 Cheaper by the Dozen Charlie Baker Nominat – Tria del Públic Jove: Estrella emergent masculina
2005 Terror en la boira Nicholas "Nick" Castle
2005 Cheaper by the Dozen 2 Charlie Baker
2013 Parkland Agent secret Roy Kellerman
2014 Draft Day Brian Drew
2016 The Choice Dr. Ryan McCarthy
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tom Welling