Tommy Lee Wallace

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaTommy Lee Wallace
Biografia
Naixement6 setembre 1949 Modifica el valor a Wikidata (74 anys)
Somerset (Kentucky) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat d'Ohio Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióguionista, director de cinema, muntador Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Família
CònjugeNancy Kyes Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0908890 Allocine: 2830 Allmovie: p115840 AFI: 249694 TMDB.org: 11777 Modifica el valor a Wikidata

Tommy Lee Wallace (nascut el 6 de setembre de 1949) és un guionista, director i productor de cinema estatunidenc.[1]

Biografia[modifica]

Tommy Lee Wallace va néixer en Somerset, Kentucky, Estats Units. És fill de Robert G. Wallace i Kathleen Wallace, i també té una germana. Es va criar en Bowling Green, Kentucky, i va assistir a l'escola secundària en la Universitat de Kentucky Occidental. Va obtenir un BFA en Disseny de la Universitat d'Ohio, Atenes, OH AMF en el programa de producció de cinema en la Universitat del Sud de Califòrnia, Los Angeles, CA.

Wallace va començar a realitzar el seu somni de treballar en el negoci del cinema en 1976 quan va treballar com a redactor d'efectes sonors i director d'art en el llargmetratge Assalt a la comissaria del districte 13, dirigit pel seu amic de molt de temps John Carpenter, amb qui abans havia treballat en 1974 en Dark Star, una comèdia de ciència-ficció de baix pressupost el rodatge del qual va requerir diversos anys. En 1978, va servir com a dissenyador de producció i co-redactor d'Halloween, també dirigida per John Carpenter. En 1980, va dur a terme el seu treball com a redactor i dissenyador de producció per a la pel·lícula The Fog. A més va aparèixer en una escena de la pel·lícula Halloween, interpretant a Michael Myers.

A Halloween 2, John Carpenter, que exercia les funcions de músic i productor, va oferir a Wallace la possibilitat de responsabilitzar-se de la direcció. Després de pensar-s'ho molt Wallace va rebutjar l'oferta, argüint que havia quedat bastant decebut amb el guió. Però posteriorment escriuria i dirigiria el tercer lliurament de la sèrie, Halloween III: Season of the Witch.[2]

Wallace ha continuat escrivint i dirigint. En 1988 co-va escriure i va dirigir Fright Night II, protagonitzada pels principals protagonistes de la primera part: William Ragsdale i Roddy McDowall; la pel·lícula va obtenir bones crítiques malgrat ser una seqüela de baix pressupost, demostrant així el talent del seu director. En 1990, va servir com a escriptor i director de la minisèrie It, basada en la novel·la homònima de Stephen King. En 2002, va dirigir Vampires: Los Muertos, una continuació de Vampirs, la película de 1998 dirigida por John Carpenter.

Vida personal[modifica]

Va estar casat amb l'actriu Nancy Loomis, qui va interpretar el personatge de Annie en Halloween i Halloween II, i amb la qual va tenir dues filles.

Pel·lícules/sèries dirigides[modifica]

Referències[modifica]