Vés al contingut

Torre en un extrem del carrer Major

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Torre en un extrem del carrer Major
Dades
TipusTorre Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XVI
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEsterri de Cardós (Pallars Sobirà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Major, Arrós de Cardós
Map
 42° 35′ N, 1° 15′ E / 42.59°N,1.25°E / 42.59; 1.25
IPA
IdentificadorIPAC: 25444

La Torre en un extrem del carrer Major és una obra d'Esterri de Cardós (Pallars Sobirà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Construïda amb aparell irregular, de blocs granítics i pedres pissarroses, forma el nucli central una torre de secció quadrada de planta baixa i tres pisos i coberta a dues vessants i habilitada en la seva part alta com a colomar. Al costat oest s'hi adossa la casa que en la façana meridional presenta un porxo a la planta baixa i una galeria sostinguda per gruixudes bigues de fusta i coberta pel llosat de la casa. Els balustres de la barana són perfilats i calats. En el llosat a dues vessants han obert recentment algunes llucanes. Un gran portal adossat al parament sud de la torre dona accés a una era voltada de pallers i estables. Es troba en bon estat de conservació.[1]

Referències[modifica]

  1. «Torre en un extrem del carrer Major». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 setembre 2017].