Universitat de Canterbury

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióUniversitat de Canterbury

L'edifici James Hight, on es troba la Biblioteca Central, vist des de l'edifici Rutherford.

LemaErgo tua rura manebunt Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusuniversitat
editor en accés obert Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1873
Activitat
Membre deORCID Modifica el valor a Wikidata
Nombre d'estudiants17.299 (2018) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
Filial
Propietari de
Format per
Identificador ISILNZ-CU Modifica el valor a Wikidata

Lloc webwww.canterbury.ac.nz
Facebook: universitycanterbury Twitter (X): ucnz Instagram: ucnz LinkedIn: university-of-canterbury Snapchat: uc.nz Modifica el valor a Wikidata

La Universitat de Canterbury (University of Canterbury en anglès; Te Whare Wānanga o Waitaha en maori; abreviatura postnominal Cantuar. o Cant. per Cantuariensis, el nom llatí de Canterbury) és una universitat neozelandesa situada a Ilam, un suburbi de Christchurch, a l'Illa del Sud. Va ser fundada el 1873 pels acadèmics anglesos Charles Cook (Matemàtiques, St John's College, de la Universitat de Cambridge), Alexander Bickerton (Física i Química, Escola de Mineria, Londres) i John Macmillan Brown (Balliol College, Universitat d'Oxford), i és la segona universitat més antiga del país.

L'any 1937 el filòsof Karl Popper va començar-hi a exercir de professor, i va ser en aquella època a la Universitat que va escriure la seva obra The Open Society and Its Enemies (1945).

El 2006 la Universitat de Canterbury va obtenir el Premi Cycle Friendly.[1]

Organització[modifica]

La seva oferta educativa inclou art, comerç, educació (educació física), enginyeria, Belles Arts, ciències forestals, ciències de la salut, dret, música, treball social, logopèdia, ciència, entrenament esportiu i educació.

Compta amb un campus central amb 76 hectàrees a Ilam, a uns 5 km del centre de Christchurch; adjacent a aquest campus hi ha la Facultat d'Educació, amb els seus propis camps i pistes d'esports. La Universitat té cinc biblioteques, de les quals la central es troba a l'edifici més alt del campus, el James Hight. Altres campus més petits també formen part de la Facultat d'Educació: a Nelson, Tauranga i Timaru, i "centres educatius" a Greymouth, New Plymouth, Rotorua i Timaru.

Alumni[modifica]

Categoria principal: Alumnes de la Universitat de Canterbury

Entre els seus exalumnes hi trobem els polítics Amy Adams, Judith Collins, Lianne Dalziel, Aaron Gilmore, John Key, Denis O'Rourke, David Shearer, el físic i químic Ernest Rutherford i l'actor Sam Neill, entre d'altres.

Referències[modifica]

  1. «New Zealand Recreation Association press release. Retrieved 2 January 2010». Nzrecreation.org.nz, 27-11-2006. [Consulta: 10 setembre 2010]. (anglès)

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Universitat de Canterbury