Usuari:Amadalvarez/Ajudes/Formatar les fonts

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Les plantilles per a citar fonts serveixen per donar el format correcte a les notacions de les fonts com llibres, llocs web, publicacions periòdiques, etc.

En aquest pàgina s'enumeren la majoria d'aquestes plantilles; la llista completa es pot trobar a la categoria de plantilles de referències. Aquesta pàgina serveix per a desenvolupar la política sobre verificabilitat.

Amb aquestes plantilles es poden afegir les dades imprescindibles per a poder localitzar el document al que es fa referència presentant la seva notació d'una forma estandarditzada.

Dades importants a recopilar poden ser el títol del llibre o article, el nom del seu autor, la data de la seva primera publicació, l'equip editor que ha validat les dades publicades, la URL (en el cas de pàgines web) o l'ISBN o ISSN (en cas de llibres o publicacions periòdiques).

Per demanar les fonts o referències, es pot afegir afegir {{Falten referències}} al començament de l'article i/o {{Cal citació}} per un paràgraf o frase concreta. Per mostrar les referències al final de l'article, useu {{Referències}} o <references /> (vegeu Ajuda:Notes a peu de pàgina).

Cal recordar que, excepte que la font sigui lliure, no es pot copiar, excepte que es disposi d'una autorització (vegeu Viquipèdia:Autoritzacions); a més a més, la font ha de ser una font fiable.

Plantilles per a citar fonts[modifica]

Les següents plantilles són les més usades per citar les fonts dels articles; a la categoria de plantilles de referències hi ha la llista completa. Per saber com fer-les servir podeu trobar la informació en la mateixa pàgina de cada plantilla.

Plantilles genèriques:

  • {{Citar ref}}, permet citar llibres, publicacions i webs, centralitzant les funcionalitats de les plantilles específiques:
  • {{Ref-llibre}}, per a llibres i monografies en general.
  • {{Ref-publicació}}, per a publicacions en sèrie o periòdiques.
  • {{Ref-web}}, per a recursos publicats només en línia.

Plantilles per a obres concretes: