Vés al contingut

Usuari:EvaMarlen/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Andreu Jacob Martinez Foglietti-Nordland (Barcelona, 1971) més conegut com a Andreu Jacob, és un músic i compositor català afincat a Noruega, Andreu Jacob és un rellevant compositor i orquestrador català que destaca en el camp de la investigació musical. Molt polifacètic ha desenvolupat el seu treball en música clàssica, jazz, flamenc i altres camps musicals així com en nombrosos mitjans com televisió i enregistraments d'estudi . Compositor i productor de Bandes sonores a nivel internacional per a cinema [1],


Biografia

Andreu Jacob va néixer en el si d'una família humil del barri del Raval barceloní.

Va ser el menor dels germans i ja des de nen va mostrar un gran interès per la música, a l'edat de 9 anys comença els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona.

Un any després realitza la seva primera actuació musical al Conservatori Superior de Música del Liceu, amb 14 anys comença a col·laborar amb el guitarrista català Max Sunyer.

Estudia i treballa a nivell particular amb Salvador Niebla, que complementarà amb diferents beques a "Taller de Músics" i rebent classes de diferents professorats com Trilok Gurtu i Jeff Ballard.

Guanyador del concurs de composició celebrat a Madrid pel Cercle de Belles Arts en el seu 75 - aniversari

A part de la música estudia formació professional en la branca d'ebenisteria i després, a França acústica arquitectònica.

El 1990, amb 19 anys d'edat, publica el seu primer treball discogràfic “El valle de Cabuérniga” - 1990. Amb 23 anys participa en el prestigiós festival internacional de jazz a Cracòvia, Polònia i també en el de Zamosc.

L'any 1995 a l'edat de 24 anys, rep el seu primer espònsor internacional amb l'empresa Paiste, acord que finalitzarà l'any 2007 després d'acceptar la proposta de treballar amb el seu nou espònsor[2] Zildjian.

Des del 2001, als 31 anys, ja és considerat com un dels realitzadors més prestigiosos i referent en tot tipus de bancs de prova, articles i demostracions per a entitats musicals, fabricants / constructors i revistes, sol·licitat per les més reconegudes firmes internacionals com , Evans, Tama, Soundart], Casio, PRK percussions Music Distribución, Musicmania, Ventamátic, Directworld, Adagio, Native Instruments, Clavia, Steinberg, Propellerhead, Phantom sound, Microfusa, MI7

Com a líder ha participat en nombrosos festivals internacionals de jazz i seminaris internacionals a molts països del món, ara com; Espanya, Portugal, França, Alemanya, Polònia, Suïssa, Dinamarca, Noruega, Suècia, EUA, Regne Unit

Durant la seva trajectòria com a docent realitza i imparteix diferents Classes magistrals i conferències en Conservatoris superiors de música, i centres de ensenyament tant a nivell nacional com internacional ara com S.A.E institut , Taller de Músics o L'AULA de música moderna i Jazz - Conservatori del Liceu Compositor de la simfonia "Expanding the Space" "[3]" al 57è Congrés Internacional Astronàutic "Expandir l'Espai" 2006 / Organitzat per Octubre Centre de Cultura Contemporània en col·laboració amb Leonardo / Olats Co patrocinador: International Academy of Astronautics

Durant la seva trajectòria professional participen i l'acompanyen en els seus enregistraments músics internacionals com: Chano Domínguez, Miguel Poveda, Max Sunyer, Albert Bover, Jordi Bonell, Salvador Niebla

També la seva tasca com a compositor el porta a la participació amb poetes literaris com: Anne Lande , José María Herranz, Randi Mossing, Luis Antonio de Villena i Maria Esperança Párraga , entre els més destacats.

El 2012 es trasllada a Suècia per continuar i desenvolupar la seva tasca professional ,

Al 2013 fixa la seva residència a Noruega on es actual membre de la prestigiosa Norsk jazzforum i membre del jurat del Festival de cinema Norueg TNISSFF[4] .

A Noruega a compost moltes de les seves bandes sonores per a curts i llargmetratges per a produccions de cinema suec, noruec, rus, canadenc, americà i espanyol.

convertint-se en un compositor molt valorat als països escandinaus[5]

Ha escrit música i ha treballat amb artistes gràfics, fotògrafs conceptuals, dins un projecte anomenat "KUNST art symbiosis"[6]  artistes com ara:

Gottfried Helnwein, Young-sung Kim (김영성), Emanuel Dascanio, Peter Gric, Guennadi Ulibin, Thomas Dodd, Laurie Lipton, Ian Brodie, Сергей Маршенников, Lara Zankoul, Peter Coulson

Publicacions discogràfiques i Banda sonora

Nominacions i premis

Настоящий сценарий "The Real Screenplay[7]" , Millor pel·lícula 2018 "Ленфильма" LenFilm ", Sant Petersburg (Rússia)

Andreu Jacob working in the soundtrack "The Real Screenplay" Moscow © 2018

Premi a la pel·lícula "HUMANS" (Suécia) de "Accolade global Film Competition" (U.S.A.) 2018, en la categoria Millor Pel·lícula.

Premi a la pel·lícula "HUMANS" del Festival Internacional de Cinema FESTIGIOUS a Los Angeles (EE. UU.) 2018, en les categories: Millor Pel·lícula Experimental

Premis al llargmetratge "Innocent MARA[8]" (Suecia)del Festival Internacional de Cinema FESTIGIOUS a Los Angeles (EUA) 2018, en les categories: Millor Pel·lícula, Millor Actriu, Millor Pel·lícula Narrativa

Premi a la pel·lícula SANCTUARY (Norega / Suecia) per al millor curtmetratge drama al Festival Internacional de Cinema SHANGHAI (2017)

Nominat a "la millor Banda sonora" al Festival Internacional de Cinema (Genre Celebration Festival ) SHANGHA 2017

Guanyador del concurs, a Madrid al Cercle de Belles Arts en el seu 75 aniversari  (Espanya)

22 Premi Especial de Producció Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura (Tour Ressons).

37 Festival de Jazz de Barcelona Producció Ethno SyntheticJazz.

Nominat al millor àlbum de fusió  premis de la música, edició XIII , BLOW (2010)

Nominat al millor àlbum de l'any per a l'àlbum BLOW (2010), premis de la música, edició XIV

Nominat al millor enginyer de so per a l'àlbum BLOW (2010) premis de la música, edició XIV

Nominat al millor àlbum de fusió per àlbum (Глаза Господа) (2011) premis de la música, edició XV

Nominat al millor àlbum de l'any per a l'àlbum (Глаза Господа) (2011) premis de la música, edició XV

Nominat al millor enginyer de so per a l'àlbum (Глаза Господа) (2011) premis de la música, edició XV

Nominació en diverses ocasions i categories en els premis MUM

Nominat al millor àlbum de fusió per l'àlbum OUTSIDE (2009) premis de la música, edició XIII

Nominació al premi Jaçz per a millor treball discogràfic, OUTSIDE (2009)

Premis europeus 2006 Brussel·les «atorgats en 4 categories diferents»

Premi El mar no és blau (Manga Films) per a la millor pel·lícula eròtica FICEB 2005 (Festival Internacional de Cinema de Barcelona 2005)

Seleccionat MUM 2005 com a produccions especials

La memòria dels peixos (Golden Star) guardonada al Festival de Praga, 2004

Festival Internacional de Cinema de Barcelona «2 Ninfa d'Or» 2004

Laura està sola (Lauren Films) Festival «Golden Nymph», Barcelona, ​​2003

  1. «Andreu Jacob». [Consulta: 14 febrer 2019].
  2. «Andreu Jacob KUNST art music producer composer artist» (en anglès). [Consulta: 14 febrer 2019].
  3. El sal dels estels
  4. «Jury | The Norwegian International Seagull Shortfilm Festival» (en anglès). [Consulta: 15 febrer 2019].
  5. «Andreu Jacob forlater Rjukan - Radio Rjukan» (en noruec). [Consulta: 15 febrer 2019].
  6. «Andreu Jacob KUNST art music producer composer artist» (en anglès). [Consulta: 15 febrer 2019].
  7. «The Real Screenplay (НАСТОЯЩИЙ СЦЕНАРИЙ) – Andreu Jacob» (en anglès), 24-04-2018. [Consulta: 15 febrer 2019].
  8. Reina, Miguel A. «En Primera Fila: Las mejores bandas sonoras de 2018 (1ª Parte)», 13-04-2018. [Consulta: 15 febrer 2019].