Usuari:Laia Ripoll i Pau/proves/Escola Municipa de Música de Girona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L’Escola Municipal de Música de Girona és un centre educatiu públic, obert a tothom amb la finalitat d’educar cap a una qualitat de vida millor permetent a petits i grans una apreciació autònoma de la música. L’escola pretén atendre les demandes de la població i per tant procura tenir una oferta diversificada per a totes edats i interessos. Una altre vessant de l’escola és dinamitzar la vida musical de Girona, ja sigui a través de concerts d’alumnes, concerts de professors, cursos de pedagogia, i participant o coordinant amb altres escoles i entitats activitats relacionades amb la música. L'escola compta amb un equip de professorat amb titulació superior i que està pedagògicament qualificat i en formació permanent. El professorat té coneixements musicals interdisciplinaris i molts d'ells estan en actiu dins del panorama concertístic com a membres de grups musicals de diversos estils. Tot l'equip de professors treballa amb una implicació activa dins de la comunitat educativa de l'EMM per millorar-ne la qualitat i innovar els serveis de l'escola segons les necessitats canviants de la societat. L’escola ofereix quasi tots els instruments de l’orquestra simfònica: Violí, Viola, Violoncel, Contrabaix, Flauta travessera, Oboè, Clarinet, Fagot, Trompeta, Trompa, Trombó, Tuba, Percussió, Piano, a més de guitarra, flauta de bec, saxo i acordió

Història[modifica]

L'edifici de l'escola és l'antiga Farinera Montserrat, edifici noucentista de 1906. Reformat diverses vegades per l'arquitecte modernista Rafael Massó sobretot entre el 1913-1915 per habilitar-ho com a vinvenda de la família Ensesa, amb posteriors remodelacions el 1932 i 1950. El 1992-1995 es va reformar sobretot part de l'interior de l'edifici i es va restaurar la resta, per ubicar-hi l'Escola Municipal de Música, que ha desenvolupat la seva activitat des de 1996, els primers 2 anys com a escola depenent del Conservatori Isaac Albeniz i de la Diputació de Girona, i a partir del 1998 com a Organisme Autònom d'Educació Musical depenent de l'Ajuntament de Girona, el qual compren l'EMM. El 2010... es va fer una segona reforma sobretot pel manteniment de la façana i altres elements.

Activitats destacades[modifica]

  • L'Escola Municipal de Música acull la formació coral Cor Geriona, de veus blanques, que va participar i quedar en 4 lloc, a la primera edició programa de TV3 Oh Happy Day (concurs musical de corals).
  • Tots Junts a cantar és una activitat que es realitza anualment des dels inicis de l'EMM, que consisteix en portar en escena una Cantata per tal que els alumnes de primària de la ciutat de Girona i de la comarca que ho desitgin, puguin participar en una cantada col·lectiva que acostuma a reunir sobre els 1.000 nens i nenes.
  • Aula Oberta d'audició de música clàssica a càrrec de Rafael Esteve que es realitza anualment des de 1999 en cursos basats en unes 10-13 sessions on al llarg de 3 hores de classe es repassa un tema de música clàssica ( compositor, època, peça, obra...) mitjançant la conferència didàctica i l'acompanayment de mitjans multimèdia.

Referències[modifica]

[1] Escola Municipal de Música de Girona

[2] TV3 Concurs Oh Happy Day

[3] www.ammarquitectes.com

[4] Col.legi d'arquitectes de Catalunya

[5] www.auditorigirona.org

[6] www.rafaelesteve.com