Usuari:Marcgon16/Semiorcos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Els semiorcos són raça fictícia pertanyent al legendarium de l'escriptor britànic J. R. R. Tolkien, i que apareixen en la novel·la El Senyor dels Anells.

Van ser creats pel mag Saruman com a agents a les terres de Arnor i possiblement també en Rohan i entre els dunlendinos de les Terres Brunas, amb els quals probablement compartien sang. Cridats també Orcos de la Mà Blanca, símbol de Saruman que portaven en les seves vestidures i armadures.

Per la seva sang humana, eren menys toscs que els orcs. Podria haver-hi hagut, segons estan descrits en l'obra, dos tipus de semiorcos, el primer seria fàcilment confusible amb els homes, solament que serien de ment fosca i caràcter mesquí, els altres serien més com els orcs, solament que més alts i proporcionats. Saruman utilitzaria als primers com a agents i espies, cas per exemple de Bill Helechal al que es descriu com "menys similar als orcs que els que participen en la batalla de Cuernavilla", i als segons com a combatents.

Van participar en les Batalles dels Guals del Isen i en la Batalla de l'Abisme de Helm juntament amb orcs comuns, dunlendinos i uruk-hai. Si ben allí són anomenats "orco homes" i "homes bestials".

Finalment els va poder haver-hi hagut, del primer tipus, entre els rufianes de Zarquino (Saruman) envaint la comarca i sent expulsats pels hòbbits, descrivint-se a varis dels rufianes com a "similars a grans orcs".

Existeixen dubtes sobre si el grup que va matar a Boromir i va segrestar als hòbbits Merry i Pippin estava compost per uruk-hai o semiorcos, ja que se'ls descriu com armats amb armes humanes (arcs llargs i espases de fulla recta) i més proporcionats que els uruk-hai arribats de Mordor, armats amb cimitarras i punyals.