Usuari:Mariano Lena/Sergio Goycochea

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Plantilla:Uruarificat

Sergio Javier Goycochea (Lima, Província de Buenos Aires, Argentina, 17 octubre de 1963) és un exfutbolista, exmodel i actual conductor de televisió argentí.

Com a futbolista s'exercia en la funció de arquer i és famós per la seva habilitat per tallar penals. És considerat el millor arquer argentí dels últims 20 anys (1987-2008) segons la IFFHS.1 2

Trajectòria

Goycochea va ser suplent de Nery Pumpido tant en River Plate com en la selecció d'Argentina. La seva gran oportunitat es va donar en el mundial d'Itàlia, quan Pumpido es va lesionar en el partit d'Argentina contra la llavors URSS Va seguir sent l'arquer titular d'aquest campionat fins a la final contra Alemanya, destacant la seva actuació en les definicions per penals davant Iugoslàvia (en els quarts de final) i davant Itàlia (a la semifinal). En aquesta última ocasió, li va tapar els penals a Roberto Donadoni i Aldo Serena. A la final, va estar prop de tapar el penal d'Andreas Brehme, pel qual Alemanya va acabar sortint campió mundial.

Goycochea va jugar uns pocs mesos durant 1991 al Brest de França i va ser l'arquero titular de la Selecció Nacional en les Copes Amèrica de 1991 i 1993 que l'Argentina va guanyar. Durant les eliminatòries per al Mundial dels Estats Units, Colòmbia li va propinar un 5-0 a l'Argentina a Buenos Aires, motiu pel qual Goycochea va ser molt criticat (tenint en compte que en una oportunitat, Boca Jrs. Va donar un 6-1 quan aquest atallava per el Racing Club d'Avellaneda). No obstant això, i malgrat que l'Argentina es va classificar i Goycochea va jugar tots els partits preparatoris, en iniciar el Mundial 1994 el seu lloc va ser ocupat per Luis Illes.

El dia del seu retir va ser el dilluns 22 febrer 1999 jugant per Newell 's Old Boys de Rosario.

A l'una de la seva carrera esportiva, Goycochea va tenir un fugaç pas pel món del modelatge, quan en 1990 va ser convocat per a ser la cara de la campanya publicitària de la marca de slips "Eyelit".

Carrera post-futbolística Avui en dia, Goycochea es dedica al periodisme televisiu. la seva carrera televisiva es va iniciar a la pantalla d'Amèrica TV, on va presentar un programa informatiu del món automotor denominat Quilòmetre per hora. Aquest programa, competia en franja horària amb altres de similar característica com El Garatge de Canal Tretze o L'Arrencada de Canal 9, els quals a diferència del seu, eren conduïts per les models Úrsula Vargues i Maria Sussini respectivament. Més enllà de la competència "fort", el programa va tenir una recepció acceptable i Goycochea seria convocat per a una nova producció que va ser batejada com Resta del Món, la qual segueix el seu desenvolupament fins a l'actualitat, mostrant diferents llocs del món per conèixer, encara que actualment , sota la conducció d'Iván de Pineda.

Va tenir un programa al canal ESPN + anomenat Club de Fans, cicle del qual van participar estrelles com Martín Palermo, Diego Armando Maradona o Lionel Messi, entre d'altres. Goycochea també es va destacar per haver acompanyat a Diego Maradona a La Nit del 10, un programa emès per El Tretze. Després va conduir un programa esportiu anomenat Elegant Sport emès per Canal 7.

L'abril de 2012 va realitzar una participació especial en La pelu, la comèdia de Telefe, ia l'octubre d'aquest any, com un professor de gimnàstica a la telecomèdia, Graduats, emesa per Telefé.3 L'any 2013 és participant del reality de famosos Celebrity Splash, també per Telefe. Actualment condueix el programa Fox per a Tothom que es transmet per tota Llatinoamèrica pel senyal Fox Sports a les 17:00 h, horari argentí.

Selecció nacional Ha jugat amb la Selecció de futbol d'Argentina entre els anys 1987 i 1994 amb 44 presències. Va participar en la Copa Mundial de Futbol de 1990 i 1994.