Usuari:Mcapdevila/Telerobòtica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La telerobòtica és l'àrea de la robòtica que tracta del control de robots a distància, principalment usant connexions wireless (com Wi-Fi, Bluetooth, la Xarxa de l'Espai Profund, i similars), connexions "ancorades", o a través d'Internet. És una combinació de dos camps importants, la teleoperació i la telepresència.

Teleoperació significa "treball a distància", encara que "treball" pot significar gairebé qualsevol cosa. A part, el terme "distància" és vague: es pot referir a una distància física, on l'operador està separat del robot per una llarga distància, però pot també referir-se a un canvi d'escala, on per exemple en cirurgia robòtica, un cirurgià pot usar tecnologia de micro-manipulació per dirigir cirurgies a nivell microscòpic.

Telepresència significa "sentir com si estiguessis a algun altre lloc". Algunes persones tenen una interpretació massa tècnica d'això, i insisteixen en que no n'hi ha prou amb sentir sinó que s'ha de tenir pantalles muntades en nuclis remots per poder parlar de telepresència. Altres persones li donen un significat específic de la tasca, on la "presència" exigeix "​​sentir" que s'està connectat emocionalment i socialment amb el món remot, encara que aquesta sigui una interpretació una mica vaga.