Vés al contingut

Usuari:Vallue/prova4

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La publicació acadèmica és aquell sector editorial vinculat al mercat universitari i, per tant, a la publicació de textos d’interès acadèmic.[1]

Hi ha dos tipus d’editorials acadèmiques: les empreses comercials que tenen com a principal objectiu obtenir beneficis, mitjançant la publicació d’obres científiques, i les editorials universitàries pròpiament dites (premsa universitària), que són organitzacions sense ànim de lucre, que s'han creat dins d’una universitat, amb l'únic objectiu de promoure i difondre el coneixement i els resultats de la investigació científica de la institució a la qual pertanyen i de la qual reben finançament.

La majoria de les publicacions acadèmiques són articles es publiquen en revistes científiques, llibres o en forma de tesi. La ciència moderna es caracteritza pel principi de què els coneixements científics no s'accepten directament com a vàlids si no han superat uns processos independents d'avaluació. Aquests processos es coneixen com amb el mecanisme d'avaluació d'experts o revisió per parells, que garanteixin uns resultats científics adequats. La qualitat dels continguts poden variar segons l'impacte que tingui l'article publicat en la revista, autor o camp d'estudi, donant lloc a l'anomenat factor d'impacte com a índex d'avaluació.

Referències[modifica]