Usuari Discussió:Assumpta Salvà

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, Assumpta Salvà! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

Salutacions cordials

--Pau Cabot · Discussió 20:32, 28 març 2016 (CEST)[respon]

== LA FORMACIÓ DE CATALUNYA. ==HISTORIADORS CONTEMPORANIS, Salrach, Sobrequés, Ruiz-Domènech, etc.--com que em traieu els comentaris, traieu-me a mi. tot el que és massa explicatiu del País cataà us pica (disc.) 19:54, 30 abr 2023 (CEST)Assumpta Salvà-30-4-23

El que seria Catalunya s'inicia amb una acció dels carolingis d'expulsió sud avall dels Sarraïns, fins a Barcelona. A la manera franca, formen comtats: Empúries . Rosselló, Girona (785), Barcelona (801), amb el comtat de Besalú, el d' Osona . Berga, la Cerdanya, l' Urgell, el Pallars i la Ribagorça. Al 985, Borrell II , comte de Barcelona i Autoritat dels Comtats, es declara independent dels Carolingis. Som el mateix territori. + Lleida i Tarraco. Els gentilicis són els de les nostres comarques. Per altra banda, no utilitzeu més "marca hispànica", que és un terme "hispànic". Aquí, es forma Catalunya per mitjà dels Comtats Carolingis, com ja s' ha dit. Al s. X, Borrell II deixa de pagar el feu als francs. Quan al 1258 Jaume I i el rei de França signen el TRACTAT DE CORBEIL, els comtes catalans cedeixen els feus que havien adquirit per matrimonis, en general. Els feus del Llenguadoc. I, el rei de França reconeix, a canvi, la llibertat dels antics comtats Carolingis que ja considera "signat i rubricat" Catalans. ARAGÓ. Aragó, antic comtat del regne de Navarra, s uneix a Catalunya a partir de Ramon Berenguer IV. Ramir I porta la batuta. Per què', voluntàriament demana als comtes catalans l' enllaç dels dos territoris "diferents", lliures?. Perquè els reis de Castella es volen apoderar d' Aragó. Aragó te furs, com NAVARRA, LLEIS PRÒPIES I SAP QUE CASTELLA LES HI ANUL.LARIA, COM FA AMB TOTS ELS TERRITORIS QUE ARRAPLEGA. DEMANA AL COMTE CATALÀ D' ESTABLIR UN PACTE EN QUÈ EL D' ARAGÓ POSA LA FILLA, Peronella, I EL DE CATALUNYA RAMON BERENGUER IV. EL FILL DEL MATRIMONI SERÀ EL comte-rei. SEMPRE MÉS....SEMPRE...CATALUNYA I ARAGÓ ES CONSERVARAN LES LLEIS DIFERENTS. COM UNA CONFEDERACIÓ D' ESTATS. No digueu mai més "Aragó" per a parlar del Principat de Catalunya.