Viquipèdia:Butlletí/2020

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

2020[modifica]

Juny[modifica]

09/06/20

Butlletí Wikimedia 09/06/20: Demà, Assemblea General Extraordinària

  • En línia. Avui és el darrer dia del projecte Arxius Valencians. També estan en marxa ViquiPAU i la Càpsula del temps.
  • Actes presencials. Aquest migdia hi ha una sessió per professionals del sector de les biblioteques. Si teniu alguna proposta de sessió, contacteu a amical@wikimedia.cat.
  • Comunitat. Demà dimecres ha l'Assemblea General Extraordinària d'Amical, a partir de les 19 hores. La convocatòria de presentació de candidatures, que es va tancar el 25 de maig, va quedar deserta. Apunteu-vos-hi i participeu Per altra banda, amb tristesa vam conèixer la mort d'Adrià Girbés, conegut ací com a «Hienafant», que va participar amb 23.310 edicions i 1.013 articles nous a la Viquipèdia abans de deixar-nos. En memòria seva es van compartir articles iniciats per ell i el 8 de juny vam estar inactius com a mostra de condol.
  • Comunicació. Podeu consultar l'arxiu de notícies sobre la Viquipèdia. Afegiu-ne si en trobeu més. Heu llegit les últimes publicacions al blog d'Amical Wikimedia?
  • Wikimedia internacional. Si voleu estar informats del que es cou a nivell internacional, subscriviu-vos a wikimedia-l, i si us interessen altres temes, feu-ho en alguna d'aquestes llistes de correu.

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

02/06/20

Butlletí Wikimedia 02/06/20: Tres projectes en marxa, escull el teu (beta)

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

Maig[modifica]

26/05/20

Butlletí Wikimedia 26/05/20: Cap candidatura es presenta a les eleccions de la junta d'Amical Wikimedia (beta)

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

12/05/20

Butlletí Wikimedia 12/05/20: S'han convocat eleccions a la junta d'Amical Wikimedia (beta)

  • En línia. S'ha posat en marxa el Viquiprojecte:Arxius valencians per aconseguir el repte que tots tinguen la seua entrada abans del 9 de juny, declarat el Dia Internacional dels Arxius. A més, el Viquiprojecte:Càpsula del temps segueix amb efemèrides de pintura, literatura, teatre, escultura, música i arquitectura. D'altra banda, el Viquiprojecte:Còmics 2020 ha acabat amb més de 90 articles creats i millorats. Gràcies per participar-hi!
  • Actes presencials. Inscriu-te al taller de la iniciativa Viquicientífiques d'aquest divendres 15 per crear i millorar dones a l'exposició Científiques Catalanes 2.0. A més, continuem celebrant videoconferències del Cicle de sessions a distància d'Amical Wikimedia: les properes programades són sobre #bibliowikis i un taller introductori a la Viquipèdia. Si teniu alguna proposta de sessió, contacteu a amical@wikimedia.cat.
  • Comunitat. S'han convocat eleccions a la junta d'Amical Wikimedia després de l'assemblea general del passat dissabte. Hi ha temps fins al 25 de maig per presentar candidatures.
  • Comunicació. Si teniu coneixements en l'àmbit de la comunicació, podeu donar un cop de mà a l'entitat. Sabeu que hi ha una comissió de comunicació? Contacteu-hi a comunicacio@wikimedia.cat. Heu llegit les últimes publicacions al blog d'Amical Wikimedia? Si llegiu o sentiu alguna notícia sobre la Viquipèdia us agrairem que la recolliu a l'arxiu de notícies sobre la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional. Si voleu estar informats del que es cou a nivell internacional, subscriviu-vos a wikimedia-l, i si us interessen altres temes, feu-ho en alguna d'aquestes llistes de correu.

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

05/05/20

Butlletí Wikimedia 05/05/20: La producció de vídeos d'ajuda a viquipedistes ja està en marxa (beta)

  • En línia. Els primers dies de mes es va obrir una nova finestra dels tres dies d'or. S'han presentat dos articles nous a avaluació i quatre més han rebut la distinció d'article de qualitat. Ahir va començar l'edició d'enguany del viquiprojecte del còmic, que estarà oberta fins diumenge a mitjanit.
  • Actes presencials. Continuem celebrant videoconferències del Cicle de sessions a distància d'Amical Wikimedia 2020: aquesta tarda s'oferirà una formació sobre els articles de qualitat i dijous hi haurà una nova edició del taller introductori d'edició de la Viquipèdia. Si teniu alguna proposta de sessió, ja sigui formativa, divulgativa o de debat entre socis, contacteu l'ESM i li acabem de donar forma. D'altra banda, avui i el 15 de maig a la tarda se celebraran dos tallers en línia en el marc de la iniciativa "Viquicientífiques". Cal inscriure's per poder-hi participar.
  • Comunitat. Els preparatius dels vídeos d'ajuda continuen endavant. El grup de treball es reuneix cada divendres a la tarda i roman obert a noves incorporacions. Ara s'està començant a treballar en els guions dels vídeos que es té previst produir aquest any. Feu-hi una ullada i digueu-hi ha vostra!
  • Comunicació. El perfil de la Viquipèdia a Twitter ha superat els 25.000 seguidors i es consolida com la cinquena versió de la Viquipèdia més seguida a aquesta xarxa! Si teniu coneixements i/o experiència en l'àmbit de la comunicació escrita i/o visual podeu donar un cop de mà a l'entitat amb la vostra expertesa. Sabeu que hi ha una comissió de comunicació? Contacteu-hi a comunicacio@wikimedia.cat. Heu llegit les últimes publicacions al blog d'Amical Wikimedia? Si llegiu o sentiu alguna notícia sobre la Viquipèdia us agrairem que la recolliu a l'arxiu de notícies sobre la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional. La publicació de les recomanacions finals sobre l'estratègia del moviment s'ha posposat fins a mitjan maig. L'estratègia de brànding continua endavant malgrat les veus en contra que s'hi van aixecant: el dia 7 a les 19:00h CEST arrenca la fase d'avaluació i valoració de les propostes de denominació, que romandrà oberta fins el 21 de maig. Finalment, el Board of Trustees (equivalent aproximat a una junta d'administració) de la Fundació Wikimedia ha anunciat que l'actual emergència sanitària els ha portat a posposar les eleccions per escollir els membres que representen les comunitats (tres persones). Aquestes eleccions, que eren imminents, no tindran lloc abans de l'agost de 2020 però es comprometen que ja s'hauran celebrat pel juny de 2021. Per això, el mandat d'aquests tres membres (María Sefidari, Dariusz Jemielniak i James Heilman) és prorrogat, sense oblidar que el juliol passat ja fou allargat d'un a tres anys. Tot plegat implica un canvi d'estatuts de l'entitat, que també ha anunciat que en un futur sense concretar s'anunciarà l'ampliació del número de persones que formen part del Board of Trustees de 10 a 16, tres de les quals correspondran a representants de les comunitats i dels afiliats. Si voleu estar informats del que es cou a nivell internacional, subscriviu-vos a wikimedia-l, i si us interessen altres temes, feu-ho en alguna d'aquestes llistes de correu.

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

Abril[modifica]

28/04/2020

Butlletí Wikimedia 28/04/2020: Encara més videoconferències. Les deixaràs passar? (beta)

  • En línia. El Sant Jordi viquipedista va ser tot un èxit: hi van participar 35 persones, que van crear 508 articles en 10 dies. Gràcies per participar-hi! A més, falten dos dies per tancar la càpsula del temps tradicional del mes d'abril i la dedicada als projectes germans. Ja hi heu fet la vostra aportació?
  • Actes presencials. Continuem celebrant videoconferències del Cicle de sessions a distància d'Amical Wikimedia 2020: ahir vam parlar de manteniment, avui s'oferirà una formació sobre el traductor de continguts i dijous hi haurà un taller intermedi d'edició de la Viquipèdia. Si teniu alguna proposta de sessió, ja sigui formativa, divulgativa o de debat entre socis, contacteu l'ESM i li acabem de donar forma.
  • Comunitat. Divendres a la tarda hi va haver una nova sessió dedicada a la preparació de videos d'ajuda, i cal acordar ens quins vídeos es començarà a treballar primer. És per això que us preguem que visiteu la pàgina i hi digueu la vostra. D'altra banda, diumenge al vespre hi va haver la primera trobada de joves viquipedistes, que va aplegar una quinzena de participants.
  • Comunicació. Si teniu coneixements i/o experiència en l'àmbit de la comunicació escrita i/o visual podeu donar un cop de mà a l'entitat amb la vostra expertesa. Sabeu que hi ha una comissió de comunicació? Contacteu-hi a comunicacio@wikimedia.cat. Heu llegit les últimes publicacions al blog d'Amical Wikimedia? Si llegiu o sentiu alguna notícia sobre la Viquipèdia us agrairem que la recolliu a l'arxiu de notícies sobre la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional. Ens hem afegit a la iniciativa Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP), una campanya d'inclusió d'imatges a la Viquipèdia que es desplegarà a l'estiu. Si us agradaria dedicar el vostre temps als preparatius a casa nostra, contacteu l'ESM. Si voleu estar informats del que es cou a nivell internacional, subscriviu-vos a wikimedia-l, i si us interessen altres temes, feu-ho en alguna d'aquestes llistes de correu.

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

21/04/2020

Butlletí Wikimedia 21/03/2020: Les videoconferències, una gran oportunitat per compartir coneixement (beta)

  • En línia. El Sant Jordi viquipedista avança a bon ritme: una trentena de participants han creat més de 400 articles nous sobre literatura catalana. Encara sou a temps de participar-hi! A més, la càpsula del temps ha entrat a la recta final en les seves modalitats centrades en el mes d'abril (tradicional i projectes germans).
  • Actes presencials. El Cicle de sessions a distància d'Amical Wikimedia 2020 segueix en marxa: aquesta tarda hi haurà una sessió introductòria a Wikidata i dimecres n'hi haurà una altra sobre Wikimedia Commons. Si teniu alguna proposta de sessió, ja sigui formativa, divulgativa o de debat entre socis, contacteu l'ESM i li acabem de donar forma.
  • Comunitat. Divendres es va celebrar una sessió per a socis on es va començar a debatre al voltant els vídeos d'ajuda que es volen impulsar des d'Amical. Aquest divendres a les 18:00 ens hi tornarem a posar: feu una ullada a la documentació, uniu-vos a la conversa i digueu-hi la vostra! D'altra banda, diumenge passat va finalitzar la presa de decisions sobre la gestió dels bàners a la Viquipèdia.
  • Comunicació. Heu llegit les últimes publicacions al blog d'Amical Wikimedia? Si llegiu o sentiu alguna notícia sobre la Viquipèdia us agrairem que la recolliu a l'arxiu de notícies sobre la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional. Els terminis dels treballs de desenvolupament de l'estratègia de brànding del moviment Wikimedia s'han posposat parcialment. No obstant això, el 16 d'abril es va fer una presentació sobre el concepte que guiarà el desenvolupament de l'estratègia de brànding del moviment (interconnexió). Si voleu estar informats del que es cou a nivell internacional, subscriviu-vos a wikimedia-l, i si us interessen altres temes, feu-ho en alguna d'aquestes llistes de correu.

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

14/04/2020

Butlletí Wikimedia 14/04/20: Arrenca el Sant Jordi més ambiciós: més de 1.600 articles en 10 dies (beta)

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

07/04/2020

Butlletí Wikimedia 07/03/30: Les activitats a distància es multipliquen, a quina vols participar? (beta)

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

Març[modifica]

31/03/2020

Butlletí Wikimedia 31/03/20: Aquest abril, talleritza't en línia! (beta)

  • En línia. Aquesta mitjanit es tancaran les càpsules del temps del mes de març i la dedicada a efemèrides de dones i LGTBIQ+. El Viquiprojecte:Quarantena s'ha tancat amb un gran èxit de participació i resultats, gràcies a tots per la bona rebuda que ha tingut!
  • Actes presencials. L'activitat presencial d'Amical segueix aturada arran de la declaració de pandèmia per COVID-19. No obstant això, divendres passat a la tarda 18 socis d'Amical van participar a una tertúlia convocada a una sala de la plataforma de videoconferències Jitsi.
  • Comunitat. S'ha posat en marxa un cicle de videoconferències formatives i divulgatives, dirigides tant exclusivament a socis com al públic general. Tens una proposta? Contacta amb l'ESM per programar-la.
  • Comunicació.Juntament amb la Fundació Torrens-Ibern, Lleialtec i la Xarxa Vives d’Universitats llancem el nou portal Viquiterm, una eina virtual des d’on debatre la incorporació neologismes tecnicocientífics al català. Heu llegit les últimes publicacions al blog d'Amical Wikimedia? Si llegiu o escolteu alguna notícia sobre la Viquipèdia us agrairem que la recolliu a l'arxiu de notícies sobre la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional. La Celtic Knot Wikimedia Language Conference 2020 que havia de tenir lloc del 9 i10 de juliol a Limerick passarà a celebrar-se remotament. El 2 d'abril a les 15:00 UTC, el Wikipedia & Education User Group organitza una trobada en línia per parlar sobre Wikimedia & Education community's response to the COVID-19 pandemic:. La trobada es farà via l'aplicació de videoconferències Zoom. Us hi podeu afegir a través d'aquest enllaç o bé afegint-vos a l'ID de reunió 759 620 545.

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

24/03/2020

Butlletí Wikimedia 24/03/20: Editem i ens parlem des de casa (beta)

  • En línia. Hem entrat a la recta final del Viquiprojecte:Quarantena: encara ets a temps de participar-hi millorant continguts sobre malalties infeccioses, virus, epidèmies i pandèmies de tota mena. A més, a final de mes es tancaran les càpsules del temps del mes de març i la dedicada a efemèrides de dones i LGTBIQ+: ja s'han fet prop de 2500 edicions relacionades amb aquest projecte!
  • Actes presencials. Aquest divendres a les 18:00h celebrarem una tertúlia via videotrucada. Afegiu-vos-hi a través d'aquest enllaç. No obstant això i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries locals, Amical Wikimedia cessa tota la seva activitat presencial durant tot el mes de març.
  • Comunitat. Heu votat ja a la presa de decisions sobre el protocol antiassetjament d'Amical?
  • Comunicació. Juntament amb la Fundació Torrens-Ibern, Lleialtec i la Xarxa Vives d’Universitats llancem el nou portal Viquiterm, una eina virtual des d’on debatre la incorporació de nous mots al català. Heu llegit les últimes publicacions al blog d'Amical Wikimedia? Si llegiu o escolteu alguna notícia sobre la Viquipèdia us agrairem que la recolliu a l'arxiu de notícies sobre la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional. La declaració de pandèmia de la COVID-19 ha portat a la Fundació Wikimedia a suspendre tots els seus actes presencials. L'edició d'enguany de Wikimania s'ajorna fins al 2021, amb dates encara pendents de confirmació. Si voleu estar informats del que es cou a nivell internacional, subscriviu-vos a wikimedia-l, i si us interessen altres temes, feu-ho en alguna d'aquestes llistes de correu.

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

17/03/2020

Butlletí Wikimedia 17/03/20: Queda't a casa i edita la Viquipèdia (beta)

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

10/03/2020

Butlletí Wikimedia 10/03/20: Un #8Mviquipedista d'èxit i amb encara més activitats! (beta)

  • En línia. El concurs anual d'enguany avança a bon ritme: heu participat a la càpsula del temps de març? Si us agrada la fotografia aneu preparant la càmera pel Viquiprojecte:Falles 2020!
  • Actes presencials. Dimarts 10 de març de 17 a 20h hi ha taller d'edició a la Casa Orlandai, dimecres 11 a les 11:30 se celebra la jornada "Dones i Viquipèdia" a la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB i dissabte se celebren dues viquimaratons per reduir el biaix de gènere a la Viquipèdia: una a Maó i l'altra a Alboraia. Recordeu que teniu a la vostra disposició l'agenda d'actes presencials.
  • Comunitat. S'ha tancat el termini de votacions per decidir una nova data de celebració de l'assemblea general d'Amical. La data amb més suports és el 9 de maig: reserveu-vos el dia, ens trobem a Girona!
  • Comunicació. S'han publicat diverses notícies relacionades amb les viquimaratons que hem celebrat darrerament. Les trobareu recollides al dossier de premsa de la Viquipèdia; si en falta alguna us agrairem que l'afegiu! Heu llegit les últimes publicacions al blog d'Amical Wikimedia?
  • Wikimedia internacional. S'ha presentat el portal de dades sobre afiliats a la Wikimedia Foundation per tal de facilitar la recopilació d'informes econòmics i d'activitats de cada enitat. Ha finalitzat la última ronda de converses de la fase de redacció de les recomanacions de l'estratègia del moviment Wikimedia per al 2030. Si voleu estar informats del que es cou a nivell internacional, subscriviu-vos a wikimedia-l, i si us interessen altres temes, feu-ho en alguna d'aquestes llistes de correu.

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

03/o3/20

Butlletí Wikimedia 03/03/20: Viquimaratons a València, Alcoi i Palafrugell. A quina t'apuntes? (beta)

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

Febrer[modifica]

25/02/20

Butlletí Wikimedia 25/02/20: Tres dies d'or per millorar els articles de qualitat! (beta)

  • En línia. Des de dijous fins dissabte comencem els tres dies d'or! Avalueu articles, proposeu-ne i voteu-ne perquè rebin alguna distinció amb aquest nou concurs.
  • Actes presencials. Durant els primers dies de març hi ha previstes diverses activitats arreu dels territoris de parla catalana, moltes d'elles impulsades per socis d'Amical Wikimedia. El 5 de març hi ha una jornada sobre recursos educatius en obert a la UAB i el 7 de març se celebraran tres viquimaratons en motiu del dia internacional de les dones: una a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, una altra a Alcoi i la tercera tindrà lloc a l'arxiu municipal de Palafrugell. Animeu-vos a donar suport als socis que les impulsen tot participant-hi!
  • Comunitat. El viquipedista i membre soci d'Amical Wikimedia Àlex Hinojo ha estat entrevistat aquest diumenge a El Nacional per Bernat Dedéu. L'Assemblea General d'Amical Wikimedia canviarà de data per facilitar-hi la participació. Si sou socis membres d'Amical, escolliu quin dia us convé millor per celebrar-la aquí. Teniu temps fins el 28 de febrer a migdia.
  • Comunicació. Heu llegit les últimes publicacions al blog d'Amical Wikimedia? Vegeu també (i editeu!) el dossier de premsa de la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional. La Fundació Wikimedia ha tancat l'espai de discussions a Wikimedia Space, pàgina estrenada el juny de l'any passat. L'AffCom ha reconegut tres grups d'usuaris més: Wikimedia User Group of Aotearoa New Zealand, Les sans pagEs i el Wiki Cemeteries User Group. Amb aquests tres nous grups d'usuaris ja hi ha un total de 124 agrupacions d'aquestes característiques al moviment Wikimedia. També s'ha publicat una entrevista a la persona que ha liderat el procés de canvi de marca, sobre el qual s'han manifestat en contra la comunitat viquipedista catalana i Amical Wikimedia. Si voleu estar informats del que es cou a nivell internacional, subscriviu-vos a wikimedia-l, i si us interessen altres temes, feu-ho en alguna d'aquestes llistes de correu.

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.


18/02/20

Butlletí Wikimedia 18/02/20: Ja heu entrat a la Càpsula del temps? (beta)

  • En línia. Heu participat ja a la Càpsula del temps? Tot just fa 10 dies que ha començat i ja s'han fet més de 600 edicions a la Viquipèdia i prop de 200 als projectes germans en el marc d'aquest concurs!
  • Actes presencials. El 29 de febrer hi ha convocada l'assemblea general d'Amical Wikimedia a la biblioteca del Campus Barri Vell de Girona. Tota la informació, aquí.
  • Comunitat. El dilluns 17 de febrer es van liurar els VII Premis Martí Gasull i Roig. La Llibreria Catalana de Perpinyà va rebre el guardó, concedit per votació popular. Amical Wikimedia i Gaming.cat en van resultar finalistes.
  • Comunicació. Heu llegit les últimes publicacions al blog d'Amical Wikimedia? Vegeu també (i editeu!) el dossier de premsa de la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional. El dilluns 17 de febrer es va obrir el termini per sol·licitar beques per anar a l'edició 2020 de Wikimania. Fins al 25 de febrer es pot sol·licitar el programa Outreachy d'enguany, destinat a desenvolupadors i estudiants de grups poc representats en l'àmbit del programari lliure.

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

11/02/2020

Butlletí Wikimedia 11/02/20: Èxit absolut de la campanya #1lib1ref d'enguany (beta)

  • En línia. El 5 de febrer va finalitzar la campanya #1lib1ref 2020 amb un èxit absolut: nou rècord de participants (81) i més de 1000 referències inserides a la Viquipèdia (1013). Gràcies per participar-hi! El 6 de febrer va començar la Càpsula del temps, el concurs anual d'enguany multimodal i per etapes dedicat a millorar les efemèrides de la Viquipèdia, Wikidata, Viquidites i Viquitexts.
  • Actes presencials. Avui s'ha celebrat la viquimarató Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. Demà 12 de febrer Amical Wikimedia oferirà un taller d'introducció a la Viquipèdia a Alcoi —com a prèvia d'una viquimarató programada pel 7 de març.
  • Comunitat. El 29 de febrer l'Associació Amical Wikimedia celebra una Assemblea General a Girona. En poques hores els membres en rebran la convocatòria oficial a través d'un missatge de Junta.
  • Comunicació. S'està ultimant un nou protocol oficial antiassetjament per a tots els actes liderats per Amical Wikimedia. Estigueu al dia de les notícies d'Amical a través del blog d'Amical Wikimedia i al dossier de premsa de la Viquipèdia, que podeu millorar.
  • Wikimedia internacional. Han començat les eleccions a stewards. Els stewards són voluntaris que executen tècniques d'acord amb els consensos de cada comunitat; s'elegeixen cada any. El 17 de febrer s'obre el termini per sol·licitar beques per anar a l'edició 2020 de Wikimedia. Fins al 25 de febrer es pot sol·licitar el programa Outreachy d'enguany, destinat a desenvolupadors i estudiants de grups poc representats en l'àmbit del programari lliure.

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

04/02/2020

Butlletí Wikimedia 04/02/20: Esprint final de la campanya #1lib1ref amb les 1000 referències noves a l'horitzó (beta)

  • En línia. La campanya #1lib1ref entra a la recta final havent doblat el rècord de referències inserides a la Viquipèdia (establert l'any passat) i amb la fita de les 1000 referències a tocar. El dijous donem el tret de sortida al nou concurs anual gamificat dels projectes Wikimedia en català. El trobareu anunciat a la portada i a les xarxes socials!
  • Actes presencials. Avui i cada dimarts a la tarda del curs universitari, podeu assistir a l'espai Viquidones de la Universitat Pompeu Fabra. Dimarts vinent se celebrarà la Viquimarató del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència 2020 al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i l'endemà farem un taller d'iniciació a l'edició de la Viquipèdia a Alcoi.
  • Comunitat. El viquipedista hebreu Amir Aharoni, catalanoparlant no nadiu, va aparèixer diumenge al programa Katalonski de TV3 explicant la seva passió editora cap al projecte.
  • Comunicació. Estigueu al dia de les notícies d'Amical a través del blog. Podeu mirar o afegir aquí les notícies sobre la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional. Amical Wikimedia i els projectes Wikimedia en català, a partir del posicionament conjunt adoptat el novembre de 2019, han expressat el seu rebuig a una votació de Meta pel que fa a l'actual procés de marca de la Fundació Wikimedia —que es vol reanomenar com a Fundació Wikipedia i que ha presentat opacitat econòmica, de transparència i de consulta a la participació.
  • Altres. El 5 de febrer es presenta el projecte CATCAR, un projecte de cooperació transfronterera que posarà a l’abast de tothom la història de la Catalunya carolíngia a través d’una plataforma virtual oberta i amb llicència Creative Commons.

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

Gener[modifica]

28/01/2020

Butlletí Wikimedia 28/01/20: La campanya #1lib1ref bat el rècord de referències inserides a la Viquipèdia (beta)

  • En línia. Falten 9 dies per acabar el #1lib1ref i ja s'ha superat el rècord de referències inserides a la Viquipèdia, establert l'any passat. Ahir a mitjanit va finalitzar el Viquiprojecte:Cinema, la segona edició amb millors resultats de les 9 que s'han celebrat. Entre el 24 i el 26 de gener vam celebrar el dia del punt volat al Viccionari fomentant la inserció i millora de paraules que contenien el punt volat. 5 voluntaris van crear 56 pàgines noves i van inserir 115 noves accepcions, entre d'altres indicadors.
  • Actes presencials. Darrerament s'han celebrat quatre formacions a bibliotecaris del País Valencià, en el marc del conveni que Amical Wikimedia va signar amb el Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana. S'han reprès els tallers i espais d'edició regulars a Torre Barrina, Casa Orlandai i el Campus Ciutadella de la UPF. Vegeu l'agenda.
  • Comunitat. Som finalistes dels Premis Martí Gasull, que es concedeixen per votació popular.
  • Comunicació. Estigueu al dia de les notícies d'Amical a través del blog. Podeu mirar o afegir aquí les notícies sobre la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional. S'ha obert convocatòria de finançament de projectes a executar abans del 30 de juny d'enguany. La data límit de presentació de sol·licituds és el 20 de febrer.

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

21/01/2020

Butlletí Wikimedia 21/01/20: La campanya #1lib1ref pren un ritme de rècord (beta)

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

14/01/2020

Butlletí Wikimedia 14/01/20: comença un #1lib1ref per batre rècords (beta)

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.

07/01/20

Butlletí Wikimedia 07/01/20: La renovació de la Junta d'Amical ja és un fet (beta)

Aquí podeu proposar informacions pel proper butlletí.