Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Pa

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

He ficat els ingredients dins d'una nova secció perquè em semblava que no quedaven be dins d'història. A la secció de consum a Europa es fa especial èmfasi en Espanya quan en la pròpia secció es diu que no és pas dels principals productors d'Europa, de fet es diu que conjuntament amb França i els Països Baixos nomes representa un 20% de la producció. Potser l'èmfasi s'hauria de fer en els grans productors: Regne Unit i Alemanya.--Gomà (disc.) 23:48, 26 abr 2009 (CEST)

  • He corregit el títol de la secció (Comsum a Europa i Espanya= Comsum a Europa) i he afegit unes dades sobre el consum a Catalunya. Gràcies per l'observació.--MarisaLR (disc.) 12:01, 27 abr 2009 (CEST)
La referència que has posat respecte al consum a Catalunya és molt interessant com estudi de mercat, però em sembla que no diu el mateix que s'afirma a l'article: diu que els compradors compren cada cop entre 200 i 300 grams de pa, no diu pas que el consum mig per persona i dia a Catalunya sigui de entre 200 i 300 grams (força més que els 159 gr a Espanya, 58kg/any / 365 dies/any = 159 gr/dia). De fet en aquest estudi per estimar el consum total fan servir el consum mig a Espanya (com si a Catalunya fos igual que a Espanya). Però a les estadístiques del INE de pressupostos familiars, la despesa per persona i dia en pa i cereals (no hi ha disgregació per autonomies a 4 dígits i per tant no hi ha dades només del pa) diu que la despesa a Catalunya ( i similar a València i les Illes) és bastant més gran que a Espanya. El que no es pot deduir és si aquesta major despesa prové d'una major quantitat consumida o d'un consum de productes de preu més alt. --Gomà (disc.) 00:28, 29 abr 2009 (CEST)
Comentaris de Leptictidium

En Peer m'ha exposat els motius pels quals li semblava que l'article és bo i no de qualitat, i aquí deixo els meus comentaris sobre ells:

  • Les referències: És cert que, tot i que l'article té moltes referències, es fan moltes afirmacions que queden sense referenciar. Tanmateix, no he vist cap cosa escandalosa, així que en aquest aspecte votaria Qualitat.
  • L'"adaptació" de l'article a l'àmbit catalanòfon: Personalment, sóc partidari de donar a cada cosa el lloc que li correspongui per la seva importància, i no crec que haguem de sobredimensionar certs elements només perquè siguin propis de l'àmbit catalanoparlant. Havent llistat el pa amb tomàquet, em sembla un pas en la direcció adequada, però tampoc em sembla necessari parlar de fins l'última recepta sobre el pa dels Països Catalans. En aquest aspecte, votaria Neutral NS/NC.
  • L'estructura: En Peer m'havia comentat que algunes idees es repeteixen. No és de cap manera culpa de la traductora, sinó del text original (per això no m'agrada gaire traduir del castellà, perquè a més de traduir s'ha d'anar remodelant l'estructura per fer-la digna d'un AdQ... i porta bastant més feina). En això sí que votaria Bo.

En resum, un aspecte em sembla vàlid, un no ho sé, i l'altre no. De moment deixo el meu vot en reflexió. – Leptictidium (discussió) 10:30, 3 maig 2009 (CEST)