Viquipèdia Discussió:Signeu els vostres comentaris/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

S'hauria d'establir una petita-política de signatures, establint-hi el que s'hi permet i el que no. Per això proposo:

  • No permetre text intermitent a les plantilles (<blink>).
  • Recomanar que no s'usin texts amb font de mida gran (<big>) ni salts de línia (<br />).
  • Obligar a que les signatures tinguin com a mínim un caràcter ASCII.
  • Prohibir-hi els enllaços a pàgines externes a la fundació Wikimedia.
  • Prohibir-hi l'ús de plantilles o parserfuctions (evidentment, no substituïdes).
  • Prohibir signatures de més de 300 caràcters (4 línies en la finestra d'edició).
  • Prohibir-hi l'ús d'imatges.

Evidentment l'últim punt és el més polèmic. Ara mateix no recordo si algú d'aquesta viqui en fa servir, però la veritat és que suposa una càrrega totalment innecessària per al servidor i no contribueixen en res al projecte enciclopèdic. A més, donat que qualsevol pot pujar una imatge a sobre de la que estàs fent servir són una cosa molt fàcil de vandalitzar. Per últim, afegeixen un munt d'enllaços a la imatge que no són significatius. Bé, si ningú no respon es considerarà aprovat per assentiment. Amb això vull dir que només es farà votació si algú creu que es pot canviar algun punt.--SMP​·d​·+ 11:24, 26 gen 2007 (CET)

Estic a favor de tot excepte amb l'ús d'imatges. Es poden fer restriccions amb certes imatges (les que més sobrecarreguen) però no a totes. Les que es podrien permetre serien les icones i banderes amb una mida de com a màxim 20px i prohibir les fotos (jpg en general). Amb allò del vandalisme, no entenc açò que dius de pujar una imatge. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 13:39, 26 gen 2007 (CET)
Les signatures no podran tenir més d'una imatge. Aquesta haurà d'estar en format png o svg i no podrà ser de més de 25 KB. La seva alçada en la signatura no podrà ser major a 15px i la seva amplada no podrà ser major a 25px. No podran tenir text alternatiu. OK?--SMP​·d​·+ 13:31, 5 febr 2007 (CET)
Perfecte. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 15:42, 5 febr 2007 (CET)
Bueno, todas las medidas me parecen correctas y bastante razonables, la unica cuestionable es efectivamente prohibir el uso de imágenes, una prohibición total me parecería excesiva, aunque sí esta bien limitar el tamaño. No estoy al tanto de si existen o no medidas de este tipo en alguna otra wikipedia, en la aragonesa por lo menos no las tenemos y en el resto de wikipedias donde yo tengo firma personalizada (inglesa, occitana y española) no me consta o a mi no me han dicho nada. Precisamente hoy además pasaba por aqui para cambiar mi firma y ya de paso he adaptado la imagen al tamaño 15px (y ocupa solo 5KB) --Willtron (?) 16:26, 5 febr 2007 (CET)
A en: estan prohibides les imatges, però també és comprensible que el seu nivell de despesa de servidor és molt més gran. A es: s'hi va fer una votació per a prohibir-les però no va ser aprovada i al final també hi van fer unes limitacions.--SMP​·d​·+ 18:26, 5 febr 2007 (CET) PS: Potser amb 18px d'alçada en tindríem suficient.
D'acord; m'hi apunto. → ebrenc (¿?) 20:51, 5 febr 2007 (CET)
Estic d'acord. En la prohibició d'imatges TAMBÉ. Si s'hi inclou una imatge passa igual que si s'hi inclou una plantilla (el programa l'ha d'anar a cercar al servidor cada vegada que es carrega la pàgina i aquesta no és constant, com ja s'ha comentat). Es prohibeixen les plantilles perquè alenteix al servidor el fer que s'hagi d'anar a buscar text en una pàgina diferent cada vegada que es carrega la pàgina de discussió on s'ha firmat. En les imatges encara és pitjor; no s'ha d'anar a buscar text en una pàgina sinó imatges (que ocupen més espai i costen més de carregar). En fi, si es permeten imatges també s'hauria de permetre plantilles, crec jo.--Iradigalesc (discussions · +) 22:09, 7 febr 2007 (CET)
D'acord amb la proposta inicial, i per tant amb les posteriors comentades i més permissives. Salut! Aleator 21:08, 16 febr 2007 (CET)

Bé, entenc que s'ha aprovat la política. Només n'Irdigalesc ha afegit que preferiria que també es prohibissin les imatges i en tot cas i si ell ho vol es pot iniciar una discussió per a tractar-ho i votar-ho. --SMP​·d​·+ 19:41, 27 febr 2007 (CET)

Continguts de la signatura

He arribat aquí cercant la política respecte de les signatures a causa d'aquesta intervenció amb signatura de l'usuari Alvarojavier87. A mi em sembla fora de lloc i no he vist que infringeixi res de la política sobre signatures, però segur que no va en la línia de VP:PU. Us pareix que es podria afegir explícitament la prohibició de fer propaganda en la signatura? Pau Cabot · Discussió 11:54, 29 des 2009 (CET)

Es fa difícil determinat què es pot o no posar en una signatura ja que entrem en el terreny del sentit comú que caldrà analitzar cas per cas. Una signatura és per identificar l'usuari i datar el missatge, res més. Incloure un lema franquista en les pàgines de discussió no és el propòsit de la signatura, i pot provocar rebuig contrari a l'esperit col·laboratiu necessari. Es podria afegir alguna cosa genèrica com tenen a l'anglesa "having an uncivil signature is strongly discouraged (in some cases, to the point of blocking the user until it is changed)". --V.Riullop (parlem-ne) 13:15, 29 des 2009 (CET)
Hola, hoy no tengo el diccionario a mano, por eso a todo el mundo que le estoy escribiendo, cuando quiero decir algo que no sé traducir de memoria, pues no soy hablante nativo, le estoy pidiendo disculpas por hablar en castellano, si a alguien le molesta, que me lo diga, y borraré lo que escribo y lo traduciré cuando pueda. Como nieto de combatiente republicano que soy, no me puedo creer lo que he leído en la discusión y aquí, y yo también pido apelar al sentido común y preguntar que si en vez de Arriba (Amunt en catalán), en la firma pusiera Amunt Valencia, que es lo que no me canso de gritar en el fútbol, ahora mismo estaríamos aquí debatiendo esto, o si pusiera Viva España, Visca Catalunya, Vixca Valéncia o Soy Altoandaluz (y lo último quizás si pueda tener concepciones políticas) estaríamos aquí debatiendo esto. Creo que mirando mi página de usuario queda claro que no soy franquista, lo primero que te encuentras es una bandera constitucionalista, junto a una bandera autonomista (dos ideologías que no tienen nada que ver con el franquismo) la última con más motivo, porque representa el "romper España" que el franquismo decía que ocurriría, y pedida por la UCD (ese partido que la extrema derecha acusaba de traidores), además de que soy liberal, de centro reformista, y tengo una etiqueta con el apoyo al partido que creo que más me representa, el PP, heredero ideológicamente de UCD. Por supuesto volver a decir que esto NO tiene absolutamente nada que ver con el franquismo, es simplemente amor a la nación, y tan personalmente ligado a mi que considero que su esencia debe estar en mi firma (y no solo la de Wikipedia). Así pues, pido apelar al sentido común y que no se me censure la firma, porque no infringe ninguna norma, ni estoy haciendo propaganda a ninguna ideología política.--Álvaro ¡ARRIBA ESPAÑA!|(Háblame) 13:58, 29 des 2009 (CET)
A mi no em sembla malament que es pugui utilitzar la signatura per a identificar-se, no només com a usuari sinó també en altres aspectes com ara la ideologia. És per això que crec que la política no ho hauria de limitar. Òbviament utilitzar-la per a faltar a l'etiqueta o proferir atacs personals no és permissible però aquí ja estaríem infringint altres polítiques. En l'altre aspecte, és surrealista negar que "Arriba España" és apologia franquista. --SMP​ (+ disc. xat) 14:15, 29 des 2009 (CET)
Dos temes diferents. En tots dos hi estic en contra. La signatura és per signar i prou, tota la resta sobra. Respecte a l'adició d'aquest usuari, doncs si és apologia del franquisme, s'ha de treure immediatament.--Lohen11 (disc.) 15:09, 29 des 2009 (CET)
es pot posar una cosa simàtica o algun símbol (com l'auderiense del Lepti, no lemes polítics --barcelona (disc.) 18:36, 29 des 2009 (CET)
Entenc que no es puga fer proclames polítiques, pero per qué vos queixeu de que este usuari signe amb un Arriba España i en canvi no actueu amb la mateixa forma amb un altre user que llança una altra proclama política?. Parleu d'apologia del franquisme, doncs expliqueu-me aixo. --Ravave (disc.) 17:50, 29 des 2009 (CET)

D'acord amb SMP, Vriullop i Lohen11. Per mi, s'hauria d'advertir l'usuari perquè retiràs aquesta desafortunada signatura i evitar futurs problemes similars afegint a la pàgina del projecte la traducció de la frase de en que ha citat en Vicenç. Pau Cabot · Discussió 18:15, 29 des 2009 (CET)

Propostes de redaccions concretes:
a) Està fortament desaconsellat incloure propaganda, posicionaments polítics o qualsevol altre afirmació que no compleixi els requisits de VP:PU o VP:ET. La infracció d'aquesta normativa pot implicar el bloqueig de l'usuari fins que la signatura sigui modificada.
b) (més restrictiva) Està prohibit incloure propaganda, posicionaments polítics o qualsevol altre tipus de continguts no relacionats amb el projecte. La infracció d'aquesta normativa pot implicar el bloqueig de l'usuari fins que la signatura sigui modificada.
Jo em decantaria per la 2a. Pau Cabot · Discussió 18:26, 29 des 2009 (CET)
D'acord amb la 2a.--Lohen11 (disc.) 18:32, 29 des 2009 (CET)
2a --barcelona (disc.) 18:36, 29 des 2009 (CET)
I l'user Independència qué?, a eixe no cal avisar-le?. El seu nom d'user és també una proclama política. --Ravave (disc.) 18:28, 29 des 2009 (CET) Conflicte d'edicio
Aquest cas és diferent perquè no modifica la seva signatura, però, sobretot, perquè no fa apologia del franquisme. En tot cas, si creus que incompleix el punt número 7 de MediaWiki:Ipbreason-dropdown, pots demanar el seu bloqueig a VP:PA, exposant-ne els motius. Pau Cabot · Discussió 18:39, 29 des 2009 (CET)
No fa apologia del franquisme, pero fa d'un altre nacionalisme i infringeix la política de noms d'usuaris, jo crec que el cas si es el mateix. --Ravave (disc.) 18:43, 29 des 2009 (CET)
Aclarim una mica els conceptes "franquisme" i "independència": El franquisme va ser una dictadura instaurada a partir d'un conflicte armat (no pas de manera democràtica) en el que es van fer molts actes reprobables. D'altra banda, el fet de demanar la independència (si és el que consideres que aquest usuari fa amb el seu nom) és un dret de qualsevol poble o nació, que no és equiparable a una dictadura. Hi ha diversos exemples, com el d'Eslovàquia, en el que la independència s'ha assolit de manera totalment democràtica. Sense entrar al debat de fons, espero haver aclarit els conceptes. --Puigalder (disc.) 21:15, 29 des 2009 (CET)

Jo em mantinc en la meva opinió que no cal afegir-ho a la política de signatures. Si realment ho trobeu necessari, jo preferiria la frase (a). Sobre el cas concret de l'usuari Alvarojavier87, sí que penso que cal demanar-li que retiri la frase per apologia d'un règim totalitari de la mateixa manera que no es toleraria un "Sieg Heil". Sobre l'usuari Independència, el nom és molt ambigu i per tant plenament acceptable.--SMP​ (+ disc. xat) 19:33, 29 des 2009 (CET)

Os juro que lo que me está pasando, me parece surrealista total, esta mañana con toda mi buena fe, aplicando la convención de títulos de wikipedia, que dice que una persona se conocerá con el nombre y los dos apellidos y que en caso de conocerse con un nombre se dará preferencia a la forma más corriente en lengua catalana, he aplicado ciñéndome a la norma, y he escrito, Sergio Busquets Burgos, todo estaba puesto en la discusión con varios días de antigüedad, [1], un usuario que me había menospreaciado con anterioridad, ha revertido mi edición. Luego he visto que un bibliotecario ha vandalizado mi página de usuario, [2] pensaba al principio que es que había hecho algo que no estaba permitido, pero luego me he dado cuenta de que no, era vandalismo, le he pedido ayuda para no provocar ediciones en Sergio Busquets Burgos, y me ha dicho que hay que denominarlo como dicen los diarios en catalán, a pesar, por supuesto, de que eso no está en la convención de títulos.

Comentaris sense signar

He vist uns quants comentaris sense signar i m'agradaria arreglar-los però m'he olvidat de la pàgina que donava instruccions sobre què fer quan hi havia un comentari sense signar. Per exemple, a la Viquipèdia anglesa, ho diu aquí, i a la Viquipèdia catalana, on ho diu? el comentari anterior sense signar és fet per JaumeBG (disc.contr.) 09:28 (CET) 14 nov 2010

Potser, es aquí Viquipèdia:Signeu els vostres comentaris --Lluis_tgn (disc.) 09:37, 14 nov 2010 (CET)
Pots fer servir la plantilla {{sense signar|nom del despistat}} com he fet jo amb el teu propi comentari. --SMP​ (+ disc. xat) 19:17, 17 nov 2010 (CET)
D'acord, gràcies, SMP! JaumeBG (disc.) 03:33, 6 des 2010 (CET)