Viquiprojecte:Renovació de la portada/Article del dia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquest és un subprojecte de Viquiprojecte:Renovació de la portada. El propòsit és revisar el criteri i la selecció d'articles per la portada i la seva renovació.

Criteris[modifica]

Preferentment els articles seleccionats han de ser articles de qualitat (vegeu Viquipèdia:Articles de qualitat). En alguns casos es pot decidir incloure articles en dates assenyalades o articles d'actualitat.

Preferentment, són candidats a la renovació els que hagin sortit més d'una vegada en portada.

No entenc el que vols dir amb aquesta última frase, Vriullop. D'altra banda, vaig parlar ja fa unes setmanes amb en Joancreus per fer un bot que creés els articles per cada dia aleatòriament, i em va dir que és possible; haurem de tornar-ne a parlar.--Arnaugir 13:09, 15 des 2010 (CET)
Alguns dels articles van ser seleccionats fa cinc anys i ja han sortit en portada el mateix dia dels darrers cinc anys. D'altres han sortit 1 o 3 vegades. És un paràmetre a considerar a l'hora d'incloure un article nou i decidir a qui ha de substituir. Si es fa aleatori, llavors caldrà considerar el temps que fa que ha estat seleccionat. Entenc que la revisió ha de ser contínua i de moment l'he organitzat pel mes vinent. --V.Riullop (#keepitfree) 14:54, 15 des 2010 (CET)
Jo ho veig molt més fàcil que tot això. Tenim quasi 365 articles de qualitat. Se n'agafen 31 a l'atzar, i ja en tenim un per cada dia del gener. Després a mitjan gener preparem els de febrer, i anar fent. No cal pas que mantinguem els que hi ha ara, es pot fer un "borrat i compte nou" :) --Arnaugir 15:10, 15 des 2010 (CET)
Cal fer un resum per la portada de cada un d'ells. Alguns AdQ ja hi són, no cal repetir-los. En alguns dies assenyalats potser interessa més incloure algun article encara que no sigui AdQ, o bé algun d'actualitat. --V.Riullop (#keepitfree) 19:53, 15 des 2010 (CET)
OK, tens raó. Ho fem manualment, doncs? Mes a mes? Primer cal emplenar els dies que necessitarien "article especial" (relacionat amb alguna efemèride) i després la resta amb articles de qualitat a l'atzar. I una altra pregunta, pel 2012 voldrem seguir la mateixa seqüència o els canviarem? Perquè sinó n'hi haurà que no sortiran mai (en tal cas, hauríem de fer una plantilla tipus Plantilla:Article 2011 gener 3 i no Plantilla:Article gener 3).--Arnaugir 20:18, 15 des 2010 (CET)
Millor seguir l'estructura actual, així si aquest projecte no continua actiu almenys tindrem el mateix que l'any anterior en lloc d'una pàgina en blanc. Provem a veure com resulta la renovació de gener i ja anirem trobant criteris sobre la marxa. --V.Riullop (#keepitfree) 20:46, 15 des 2010 (CET)
D'acord. Comencem, doncs, a fer propostes a /gener.--Arnaugir 21:09, 15 des 2010 (CET)
Personalment no ho faria així; més aviat /001, /002, /003. Així podríem fer-ho completament aleatori. Amb una mica de trampes, també es podria fer que en certs dies en prevalgui un, o surti per defecte. Codi (inventat):
<code>
{{#ifeq: {{CURRENTDAY}}-{{CURRENTMONTH}} | 13-4 | {{/{{codide|Urà (planeta)}}}} |
     {{#ifeq: {{CURRENTDAY}}-{{CURRENTMONTH}} | 6-4 | {{/{{codide|Michelangelo Buonarroti}}}} |
         {{/{{rand:365}}}} }}
</code>

on, {{codide}}, seria una plantilla del tipus:

<code>
{{#switch: {{{1|}}}
| Urà (planeta)=314
| Michelangelo Buonarroti=364
}} <!-- on 314 i 364 serien els codis respectius -->

Pot semblar un codi molt complicat, però es poden utilitzar més plantilles per facilitar-ho, o bé crear un javascript que ajudi a afegir esdeveniments. --Jo++ 21:26, 15 des 2010 (CET)

No és problema. Si cal es reanomenen les plantilles a un format numèric. En qualsevol cas, és una qüestió de disseny independent de la revisió del contingut. --V.Riullop (#keepitfree) 10:02, 16 des 2010 (CET)

De totes maneres, i segons entenc que dius Vriullop, no tots els articles de portada seran AdQs?--Arnaugir 12:44, 16 des 2010 (CET)

L'objectiu és que ho siguin, amb algunes excepcions justificades, però dependrà de l'activitat d'aquest projecte. Porta feina, per exemple no és fàcil fer un resum d'una estrella binària si es desconeix el tema, i moltes vegades la introducció no és prou bona encara que sigui AdQ. --V.Riullop (#keepitfree) 13:45, 16 des 2010 (CET)

Revisió en curs[modifica]