watchOS

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

watchOS
Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata
Tipussistema operatiu per a mòbils, smartwatch operating system (en) Tradueix i Unix-like Modifica el valor a Wikidata
Basat eniOS Modifica el valor a Wikidata
Versió inicial24 abril 2015 Modifica el valor a Wikidata
Versió estable
10.4 (7 març 2024) Modifica el valor a Wikidata
Estat actualActual
LlicènciaProgramari de propietat llevat dels components de codi obert
Característiques tècniques
PlataformaApple Watch Modifica el valor a Wikidata
Escrit enC, C++, Objective-C i Swift Modifica el valor a Wikidata
Mètode d'actualitzacióFOTA via iPhone 5 i superior corrent iOS 8.2 o superior
Equip
Desenvolupador(s)Apple Inc Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webapple.com… (anglès) Modifica el valor a Wikidata

watchOS (antigament estilitzat com a Watch OS) és el sistema operatiu de l'Apple Watch, desenvolupat per Apple Inc. Es basa en el sistema operatiu iOS i té moltes característiques similars a les de IOS.[1] Va ser llançat per primera vegada el 24 d'abril de 2015, al costat del rellotge d'Apple. El rellotge d'Apple és actualment l'únic dispositiu que executa watchOS. La API és anomenada WatchKit.

A la WWDC 2015, watchOS 2 va ser vist per previsualitzar; que inclourà importants millores com el suport per a aplicacions de tercers natives, i es donarà a conèixer la tardor de 2015.[2]

Visió general d'IU[modifica]

La pantalla d'inici (dictada per i també conegut com a "Carrusel")[1] es compon d'aplicacions amb icones circulars,que es poden ampliar i reduir amb la Corona Digital.

Mirades proporcionen un accés ràpid a una vista resumida de les aplicacions d'altres fabricants natiu o tercer més populars utilitzats en l'Apple Watch.[3] La vista congelada s'obre amb un cop amunt gest a la pantalla de l'esfera del rellotge.

La navegació entre els ginys s'aconsegueix lliscar esquerra o la dreta.

Diferents accions s'executen en funció de la força amb la qual l'usuari executa un toc a la pantalla, que detecta rellotge amb un mecanisme especial.[4]

Historial de la versió: Apple Wath[modifica]

Llegenda: Versió antiga Versió antiga, amb suport Versió actual Darrera versió preliminar Proper llançament

watchOS 1.x[modifica]

watchOS 2.x[modifica]

Taula d'versions: 2.x watchOS - Apple Watch
Versió watchOS version based en iOS Build Data d'estrena Features

2.0 beta 5[9]

9.0[5] 13S5325c[9] Agost 6, 2015; fa 8 anys (2015-08-06)[9]
  • Mode tauleta de nit
    • Permet que el rellotge d'Apple per actuar com un rellotge / alarma de nit quan el rellotge està carregant a la nit i es gira horitzontalment mentre es col·loca sobre una taula o una altra superfície. Els usuaris poden buscar en el moment tot tocant la Corona Digital. Quan una alarma entra, la Corona digital es pot utilitzar per aturar l'alarma i el botó lateral es pot utilitzar per descartar-la.
  • Noves Cares del rellotge
    • Nou rellotge Time-Lapse 24 hores s'enfronta a una sèrie de ciutats. Aquestes cares rellotge permeten als usuaris establir els antecedents de diferents ciutats com a esfera del rellotge de l'usuari. A mesura que el dia avança, l'esfera del rellotge representa una hora diferent del dia a la ciutat. Per exemple, si és de nit, el rellotge mostrarà un horitzó de la ciutat a la nit.
    • Els usuaris també poden configurar una foto en particular o la seva galeria de fotos completa com l'esfera del rellotge.
  • Complicacions de tercers.
    • Les complicacions estaran disponibles a partir d'una varietat de diferents desenvolupadors que permeten als usuaris fer coses com l'estat dels vols de verificació o el nivell de càrrega de cotxes elèctrics
  • Viatge en el temps
    • Una nova manera anomenat Viatge en el temps està disponible en el qual un usuari pot utilitzar la corona digital per desplaçar-se cap endavant en el temps. Això permet a l'usuari veure pròxims esdeveniments del calendari o alarmes que s'han fixat en el futur.
  • Més potents les aplicacions de tercers de l'Apple Watch
    • Presenta la possibilitat que els desenvolupadors crear aplicacions que s'executen directament des del rellotge en lloc de la càrrega d'un iPhone aparellat per a un millor rendiment
    • Dona accés a les aplicacions de tercers la possibilitat d'accedir a coses com el motor Taptic, Corona digital, acceleròmetre, sensor de freqüència cardíaca, l'altaveu i el micròfon.
  • Les millores en aplicacions integrades
    • Permet respostes de correu utilitzant la veu, emojis, o una llista de respostes preestablertes.
    • Permet als usuaris afegir Amics múltiples pantalles amb 12 amics cada un.
    • La pantalla digital afegeix suport per dibuixar esbossos en múltiples colors. Mentre dibuix, un usuari pot triar entre 7 colors diferents.
    • Mapes afegeix suport per a les adreces de trànsit similars als de iOS 9
    • L'aplicació Moneder reemplaça Passbook i afegeix suport targeta Discover de crèdit / dèbit, botiga de la compatibilitat amb targetes de lleialtat, i el suport de pagament d'Apple en el Regne Unit
    • Siri en el rellotge d'Apple s'ha millorat molt amb suport per a coses com iniciar un entrenament específic, comprovant mirades, l'obtenció d'informació de trànsit, buscar una paraula al diccionari, i calcular una propina.
  • Bloqueig d'activació
    • Afegeix suport per al bloqueig d'activació en el rellotge d'Apple que vol dir que si un rellotge d'Apple és robat, un usuari pot bloquejar i el lladre no podrà accedir-hi sense que l'usuari original d'Apple ID / contrasenya.[10]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Apple Watch runs 'most' of iOS 8.2, may use A5-equivalent processor». AppleInsider. [Consulta: 25 abril 2015].
  2. «Apple announces watchOS 2 with third-party Apple Watch apps, new Timepieces, video playback, much more». 9to5Mac. [Consulta: 8 juny 2015].
  3. «How To Use and Organize Apple Watch Glances». [Consulta: 27 abril 2015].
  4. «Apple Watch – Technology». Apple. [Consulta: 26 desembre 2014].
  5. 5,0 5,1 5,2 «Apple Watch Firmware». Arxivat de l'original el 20 d’agost 2015. [Consulta: 19 maig 2015].
  6. «Apple Watch Timekeeping». [Consulta: 9 març 2015].
  7. «Apple Watch Built-in Apps». [Consulta: 29 juny 2015].
  8. «About the security content of Watch OS 1.0.1 - Apple Support». Apple. [Consulta: 29 juny 2015].
  9. 9,0 9,1 9,2 «Apple releases watchOS 2 beta 5 to developers». [Consulta: 6 agost 2015].
  10. «watchOS 2 Preview». Apple inc.. [Consulta: 21 juny 2015].